El Pla d’Addiccions de Canovelles detecta un augment de problemes amb els mòbils i les xarxes socials

El pla, presenta aquest migdia coordina les accions dels àmbits familiar, escolar, comunitari i de serveis de salut

Canovelles ja disposa d’un Pla d’Addiccions per complir l’objectiu de reduir els problemes relacionats amb les drogues. A aquesta problemàtica, però, el pla hi afegeix el treball de suport sobre aspectes d’addició a les pantalles. La vicepresidenta quarta i responsable de l’Àrea d’Atenció a les persones, l’alcaldessa de la Garriga Meritxell Budó, a punta que “a banda de les addicions més comunes -mòbil, xarxes socials o videojocs- es detecten casos d’addicció a les apostes en línia”. Budó ha participat en la presentació del pla, aquest dimarts al migdia a l’ajuntament de Canovelles.

La vicepresidenta de la Diputació apunta que la intervenció en plantalles requereix una resposta “que impliqui la família i la comunitat, encara en major mesura”. “Les pantalles no deixaran d’aparèixer, i els adolescents seguiran tenint mòbil i utilitzant les pantalles a l’escola. Per això és tan important trobar l’encaix entre l’ús quotidià i la situació problemàtica.

El pla respon a la necessitat del municipi de reduir els problemes relacionats amb les drogues, a partir de la prevenció. El document fa referència a la participació de diferents actors socials, organitzacions i institucions per respondre als problemes relacionats amb el consum de drogues al municipi.

El document preveu actuacions en els àmbits escolar (centres educatius i professionals); familiar; comunitari (cossos de seguretat, associacions de veïns, entitats esportives i juvenils, organitzadors d’activitats d’oci i òrgans de comunicació); i serveis de salut.

L’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, ha destacat que el pla fa referència a “la corresponsabilitat dels diferents actors socials, organitzacions i institucions en la resposta als problemes relacionats amb el consum de drogues a Canovelles”. “Entenem que la prevenció de les drogodependències ha de ser una responsabilitat compartida, una suma d’esforços i una acció coordinada”, ha afegit.

El pla s’ha elaborat amb el suport tècnic de la Diputació de Barcelona entre l’octubre de 2016 i l’octubre de 2017.

Durant l’acte s’ha fet referència al centre Spott del Vallès Oriental que va entrar en servei l’abril passat a la Masia Can lledó de Mollet. A la comarca hi ha també cinc plans municipals o mancomunats en funcionament: el Pla de prevenció de drogues i promoció de la salut C-17 (l’Ametlla, el Figaró-Montmany, les Franqueses, la Garriga i Tagamanent), el Pla de drogues de la Vall del Tenes (Bigues i Riells, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d’Amunt i Lliçà de Vall), el Pla integral sobre addiccions del Baix Montseny El Tritó (Breda, Cànoves i Samalús, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Vallgorguina i Vilalba Sasserra), el Pla de prevenció de drogues, pantalles i riscos de mancomunitat del Galzeran (Martorelles, Sant Fost, Santa Maria de Martorelles, Montornès, la Llagosta, Vilanova i Vallromanes) i la ciutat de Granollers que, amb personal tècnic propi, ja treballa en aquest àmbit. Tots s’han elaborat amb l’assessorament i el suport de la Diputació de Barcelona.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 138 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't