EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Balenyà vetlla pel seu nomenclàtor

També es demana la retirada de símbols franquistes


28/06/2020
Balenyà

El conflicte per la denominació de l’institut escola Carles Capdevila, que els regidors de l’oposició no van votar a favor perquè la proposta d’acord se la van trobar sobre la taula minuts abans de començar el ple on s’havia d’aprovar, ha derivat en la creació d’una comissió sobre el nomenclàtor a Balenyà.

La comissió, que vetllarà sobre temes de senyalització, mobilitat i accessibilitat, ha estat una proposta de Sumem per Balenyà que ha estat acceptada per unanimitat i ja ha començat a treballar. “Nosaltres no estem en contra de posar el nom de Carles Capdevila però així no es fan les coses”, sosté Josep Tió, cap de llista de la formació que deriva del PSC, tot i que el regidor d’Ensenyament, Oriol Usart (JxCat), argüia que “el canvi de nom es va fer a darrera hora perquè ho va demanar la direcció de l’escola”.

Sigui com sigui, ara la comissió treballarà perquè les decisions que competeixen en el nomenclàtor del municipi siguin més consensuades i amb major participació per part de la població. David Soldevila (ERC) defensa fins i tot que les denominacions de places, carrers i espais públics es facin a través d’un procés participatiu i no els esculli directament la comissió.

En el mateix ordre de coses, i pel que fa a la senyalització al carrer, Sumem per Balenyà també ha demanat la retirada dels símbols franquistes que hi ha en els portals d’alguns habitatges i la creació d’una altra comissió que vetlli pel compliment de la llei de la memòria històrica. Al carrer Major encara queden dos blocs de pisos amb la placa que recorda que la construcció de l’immoble es va acollir als beneficis establerts pel Ministeri d’Habitatge el 1954. En altres edificis del poble, aquestes plaques ja van desaparèixer, de manera que ara la comissió farà un cens de les que queden i s’instarà els propietaris dels immobles que les retirin.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 446 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't