L'expert respon
Empreses
Laboral
Economia Verda
Pagesia
Economia domèstica
Empreses amb futur

“Cal prioritzar què s’implanta”

A Girbau van introduint les eines de la nova digitalització per a la millora de processos interns i de cara als clients però també ho apliquen als productes que fan


La implementació dels processos de digitalització no és nou a Girbau si entenem com a tals la inclusió dels correus electrònics o les pàgines web. Ara bé, per Pere Girbau, conseller delegat de l’empresa, sí que aquesta digitalització emmarcada en el 4.0 és diferent perquè es tracta d’aplicar eines que “transformen el negoci perquè permeten nous models de negocis, nous processos i anàlisi de determinades dades”.

A l’empresa, fabricant de rentadores i assecadores industrials, els projectes en aquest camp són “tants que la inversió és equiparable a la inversió industrial”. Això pel que fa a l’econòmica, perquè Girbau considera que “també ho és en canvis organitzatius i culturals”, ja que afecta la forma de treballar de les persones.L’esclat d’aquestes noves eines també ha de portar, segons ell, a “no emborratxar-se i saber triar què és prioritari i què no”. En el seu cas ja apliquen un CRM (un programa de gestió de relació amb els clients) potent i un sistema de reporting necessari per fer les previsions de producció alhora que tenen les eines per fer les previsions del que passa als “nostres mercats, si bé ens hem d’acostumar a viure amb sorpreses continuades”, diu. Els operaris ja coneixen en temps real les ordres de treball i si “aquest treballa a peu de màquina, aquesta es prepara automàticament per fer la feina que li pertoca”, afegeix. Les màquines, doncs, ja “parlen entre elles”. Així s’han deixat de consumir 150.000 folis de paper a l’any i el temps de lliurament de recanvis s’ha reduït a “una tercera part”.

L’altra branca de l’empresa és aplicar totes aquestes eines a les màquines que fabriquen (com la de la foto) que ja es comuniquen i evolucionen cap a rentats més sostenibles. Igualment, compten amb una plataforma IoT (internet de les coses) que “permet actuar sobre les màquines que fabriquem en remot” allà on la tingui el seu client.

Tot plegat, per Girbau, “és només el principi”, perquè considera que es podrà encara “afinar encara millor i de forma remota els processos o generar una big data a partir de la intel·ligència col·lectiva”, diu. Ara mateix han afegit l’opció de la impressió 3D per introduir aquesta tecnologia per produir components de disseny. “Aquest és un camp de futur amb possibilitats quasi il·limitades”, conclou.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't