EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Cita prèvia a les comissaries per evitar cues i esglaonar les denúncies

No és obligatori tenir-ne, però els Mossos d’Esquadra ho recomanen en casos i tràmits no urgents

A la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Vic s’hi interposen cada dia entre 25 i 30 denúncies, la major part amb motiu d’estafes per internet i robatoris d’objectes sense utilitzar la força ni agredir ni intimidar les víctimes, categoria que inclou els típics furts de moneders i bosses de mà. El procés d’explicar els fets a la policia no sempre dura el mateix temps, però de mitjana s’acostuma a allargar tres quarts d’hora als quals també s’han de sumar 20 minuts d’espera. Franges com mig matí o la tarda són especialment concorregudes, almenys a la comissaria de Vic, però ara els Mossos d’Esquadra han posat en marxa un sistema de cita prèvia que pretén redreçar-ho: l’objectiu és esglaonar les denúncies, evitar cues i, d’aquesta manera, optimitzar tant el temps dels agents com dels ciutadans.

Des del Departament d’Interior recalquen que els delictes greus i urgents es continuaran atenent de forma preferent, sense necessitat d’haver concertat cita, però pels tràmits i denúncies més habituals sí que es convida –no és obligatori– la ciutadania a utilitzar aquest sistema. L’aplicació que ha dissenyat la Direcció General d’Atenció Ciutadana permet seleccionar la comissaria on es vol acudir, l’hora (entre les 6 del matí i les 10 del vespre) i el tràmit a realitzar, entre els quals les declaracions per autoritzar viatges de menors a l’estranger, notificar pèrdues de documentació i denunciar furts i altres delictes d’amenaces, robatoris o ocupacions il·legals d’habitatge.

Joan Salamaña, cap dels Mossos d’Osona, destaca que la cita prèvia els facilita “treballar amb previsió” i que també proporciona informació a la ciutadania sobre la documentació necessària abans de formalitzar una denúncia: “Amb les estafes, per exemple, a vegades ens trobem algunes persones que no porten els moviments bancaris que ho acrediten”. El dia que va parlar amb EL 9 NOU, dimarts, a la comissaria de Vic hi constaven set cites prèvies. “De moment n’estem contents. Ho considerem una molt bona eina i confiem que la gent anirà agafant el costum”, sentenciava Salamaña.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 100 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't