EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els alcaldes de Manlleu, Sabadell i Terrassa proposen que l’Obra Social d’Unnim se segregui per garantir-ne la supervivència

Demanen al FROB, com a únic administrador actual d’Unnim Banc, i als possibles compradors de l’entitat, que mantinguin l’aportació econòmica prevista per als propers deu anys, temps en què caldrà trobar noves vies per garantir la subsistència de les noves fundacions.


El 9 Nou
07/11/2011

Els alcaldes de Manlleu, Sabadell i Terrassa reclamen que es restitueixin les obres socials de Caixa Manlleu, Caixa Sabadell i Caixa Terrassa després que la seva fusió i la conseqüent conversió en Unnim Banc hagi posat en perill el futur de l’obra social conjunta. De la mateixa manera també demanen al FROB, com a únic administrador actual d’Unnim Banc, i als possibles compradors de l’entitat, que mantinguin l’aportació econòmica prevista per als propers deu anys, temps en què caldrà trobar noves vies per garantir la subsistència de les noves fundacions. Els alcaldes han destacat la funció social d’aquestes entitats al llarg de la seva existència i el vincle amb les seves ciutats d’origen.

Els representants de les tres ciutats han signat aquest matí una declaració exposant els punts que consideren irrenunciables, i ho han fet al Museu d’Història de Sabadell, primera seu de Caixa Sabadell, i que va obrir les seves portes l’any 1859. En aquest marc els alcaldes han destacat no només el valor identitari de les caixes que durant més d’un segle han estat vinculades a aquestes ciutats, sinó la funció social que han dut a terme, convertint-se en un referent per als ciutadans que hi han dipositat els seus estalvis.

Per la seva funció i la seva història consideren que no pot caure en el no res i asseguren que requereix tots els esforços necessaris per garantir-ne la supervivència, ara que Unnim ha passat a convertir-se en banc i, per tant, s’ha posat en perill la seva obra social. “Volem que es retorni al seu estat original, que l’obra social d’Unnim torni a segregar-se a les caixes originals tal i com eren”, ha assenyalat l’alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, que considera que els seus nous gestors hauran de ser “homes de consens i que tinguin la confiança de la ciutat per gestionar-les”.

A més també demanen al FROB que garanteixi la inversió prevista com a mínim per als propers deu anys a l’obra social, fet que suposa uns 15 MEUR anuals. Durant aquest temps els nous gerents de les fundacions hauran de trobar noves vies d’ingressos per garantir-ne la subsistència, una petició que fan extensiva a un eventual comprador de l’entitat en el futur.

“Era una bona fusió, malauradament el Banc d’Espanya, altres institucions i la situació econòmica han fet que això no sigui una realitat i ara ens trobem amb aquest desencís”, ha expressat l’alcalde de Manlleu, Pere Prat, que assegura que “ens hagués agradat seguir aquest camí, però no ha pogut ser així, i crec que el millor és que l’obra social torni a les ciutats”. Per fer-ho han demanat la complicitat del FROB però també la implicació de la Generalitat, donat que consideren que és un “tema de país”.

L’alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha valorat per la seva banda la comunió entre les caixes i les ciutats, on van néixer amb una funció social que ara no es pot perdre: “Volem que es mantingui la seva activitat perquè les caixes neixen vinculades al territori i han format part de la vida econòmica i social de les nostres poblacions”, ha destacat Navarro, que valora el futur que desitgen per les obres socials: “Volem que la implicació continuï formant part de la història de les nostres ciutats”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 891 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't