L’empresa alimentària ERRE de Vic ha estat finalista a la segona edició dels Premis Coresponsables que atorga la Fundació Coresponsables de l’editorial MediaResponsable i que premia les iniciatives més innovadores i sostenibles en l’àmbit de la responsabilitat social. A ERRE l’han seleccionat en la modalitat d’iniciativa de gestió mediambiental i en la categoria de petites i mitjanes empreses. Els premis es van atorgar el passat 3 de novembre a Barcelona i s’hi havien presentat 379 candidatures de tot l’Estat en les candidatures de grans empreses, pimes, administracions i entitats públiques, i entitats sense ànim de lucre.
A l’empresa se li destaca les bones pràctiques per reduir el consum d’energia i aigua i millorar la gestió dels residus generats. En concret ha reduït, el darrer any, el consum elèctric i de gasoil i ha rebaixat les emissions de CO2. ERRE, nascuda l’any 1952 de la mà de la família Vilacís, s’ha especialitat com a empreses d’alta gastronomia i els seus productes no contenen al·lèrgens i segueixen criteris ecològics. El producte emblema de la marca és el pernil cuit curat de producció 100% natural i també destaca en productes com el pit i cuixa de gall d’indi cuits, salsitxes de frankfurt i des de fa uns mesos, pasta fresca sense gluten, amb verdures i fruita seca que fabriquen amb la societat Sense Teca.