EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu aproven la integració

Els consells d’administració de Caixa d’Estalvis Comarcal de Manlleu, Caixa d’Estalvis de Sabadell i Caixa d’Estalvis de Terrassa han aprovat unànimement el nou Pla d’Integració que ha de permetre la fusió de les tres entitats, que podria fer-se oficial a finals de juny.


El 9 Nou
23/03/2010

Les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu han aprovat aquest dimarts un dels documents bàsics més importants del projecte de fusió de les tres entitats. El Pla d’Integració s’ha aprovat a tots els efectes legals, confirmant així la voluntat de les tres caixes de continuar en el procés de fusió, que seguirà el recorregut legal establert fins que la integració sigui definitiva. Els tres Consells d’Administració han aprovat unàniment el Pla, després d’actualitzar-ne el contingut.

El proper pas a seguir serà presentar el Pla d’Integració al Banc d’Espanya, la comissió executiva del qual haurà d’aprovar-lo. Amb el vistiplau del Banc d’Espanya i de Brussel·les, les caixes celebraran nous Consells d’Administració per tal de convocar les Assemblees Generals, que previsiblement se celebraran a mitjans de maig del 2010.

Posteriorment, ‘Unnim’ haurà d’inscriure’s al Registre Mercantil, culminant així la fusió a tots els efectes. Les tres caixes preveuen que entre finals de juny i primers de juliol naixerà oficialment ‘Unnim’, com a nou grup financer i social ‘amb un fort compromís de servei a les famílies i a les empreses’.

La renúncia de l’entitat gironina a formar part d”Unnim’ va agafar per sorpresa Caixa Sabadell, Terrassa i Manlleu. ‘La pèrdua de pes i de territorialitat’ va empènyer Caixa Girona a abandonar el projecte de fusió.

Les tres entitats bancàries no amaguen un punt d’enuig: ‘Després de sis mesos de treball conjunt, i amb tota la documentació bàsica elaborada i acordada, el Consell d’Administració de Caixa Girona va decidir retirar-se de la fusió’, declaren en una nota conjunta.

Amb tot, manifesten que en el termini d’una setmana van refer el Pla d’Integració aprovat aquest dimarts; un pla que ha de permetre les entitats poder afrontar ‘el nou escenari econòmic i financer’ amb garanties, ja que segons afirmen ‘requereix d’entitats més dimensionades i amb major eficiència per poder competir millor en una economia en crisi’. L’obtenció de recursos en els mercats internacionals seria una altra de les raons de la fusió.

La Caixa d’Estalvis Unió de Caixes de Manlleu, Sabadell i Terrassa, que operarà amb el nom d”Unnim’, tindrà cinc Direccions Territorials: Vallès, Barcelonès, Osona, Expansió i Banca Personal, cadascuna amb les respectives capçaleres de zona, i en l’àmbit territorial d’atenció que es delimiti. ‘Unnim’ tindrà una dimensió d’uns 30.000 milions d’euros en el total d’actius, xifra que se situa en l’onzè lloc dins del rànquing actual de les 45 caixes de l’estat espanyol.

En el procés de reestructuració, es passarà de tenir 760 oficines a tenir-ne 610 l’any 2012, cosa que significa una reducció del 20%. Pel que fa a personal, es preveu un excedent de 530 persones després de les reubicacions. Segons afirmen les caixes, la majoria d’aquest excedent s’absorbirà per la via de les prejubilacions voluntàries al llarg d’un termini d’uns dos anys. Al final del període, ‘Unnim’ tindrà 2.900 treballadors.

Inicialment ‘Unnim’ estarà formada per 158 consellers i un Consell d’Administració de 24 membres. Al ap de dos anys, l’Assemblea passarà a tenir 120 consellers i el Consell d’Administració, 16.

L’organigrama d”Unnim’ també es basarà en els conceptes de ‘territorialitat’ i ‘descentralització’ que caracteritzen el model de fusió. D’aquesta manera, es vol donar continuïtat ‘a la manera de ser i al caràcter’ que sempre han caracteritzat individualment aquestes caixes, ‘nascudes i profundament arrelades en unes ciutats i comarques’.

El projecte ‘Unnim’ compleix totes les condicions bàsiques marcades pel Banc d’Espanya, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i la Comissió Europea, segons asseguren les entitats.

En aquest sentit, les caixes de Sabadell, Terrassa i Manlleu presenten uns coeficients de solvència que estan entre l’11,2% i el 13%, més de tres punts superior al mínim del 8% que estableix l’organisme superviosor.

Les tres entitats, en conjunt, totalitzen un volum de recursos propis de 2.390 milions d’euros, més d’un 50% per sobre dels mínims estipulats pel Banc d’Espanya.

Pel que fa al FROB, el Pla d’Integració preveu una sol·licitud de 380 milions d’euros, xifra que suposa un 1,93% dels actius ponderats en risc, poc menys del 2% que requereix l’organisme. ‘Unnim’ preveu retornar aquests recursos en un termini de tres anys i mig.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 897 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't