EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Escola d’Hostaleria d’Osona també vol fer el cicle de formació alimentària

Ha fet la sol·licitud formalment per impartir un cicle que també demanen el CESCO i la UVic. La inversió seria “petita” perquè els estudis estan vinculats amb els graus mitjans que ja imparteix.

El 9 Nou
21/08/2012

Inicialment, l’Escola d’Hostaleria d’Osona ha fet la sol·licitud del cicle mitjà però sense renunciar a tenir en un futur el cicle superior, el mateix grau que la UVic ha demanat fer a la Garrotxa i d’iniciativa privada.

La cap d’estudis del centre, Isabel Casalí, diu que aquest és un projecte que fa temps que tenien sobre la taula i que van decidir tirar endavant després que Ensenyament els “temptegés” per saber si podien estar interessats a impartir-lo.

Casalí defensa la coherència d’incorporar aquests estudis a la seva oferta perquè existeix “vincle” amb els graus mitjans de cuina, forneria i servei a l’hostaleria que ja s’imparteixen. Aquest fet faria que la inversió que necessitaria el centre per impartir el grau seria “petita”.

El Consell Econòmic i Social d’Osona (CESCO), per la seva part, sempre ha defensat fer aquest tipus de formació a Osona pel pes que hi té la indústria agroalimentària. El CESCO va aprovar en la reunió del 10 de juliol demanar impartir aquest grau (vegeu EL 9 NOU del 20 de juliol) però no ha concretat on s’impartiria.

Formalment no han existit contactes entre l’Escola d’Hostaleria d’Osona i el CESCO. Ara mateix, doncs, Ensenyament tindria tres propostes a sobre la taula: la proposta de la UVic per fer el grau superior a Olot d’iniciativa privada, i les del CESCO i l’Escola d’Hostaleria per fer el grau mig a Osona.

A efectes normatius fer un grau de la mateixa temàtica a Vic i Olot no és incompatible. Malgrat això, diferents agents consultats dubten que hi hagi prou demanda o que sigui una oferta prou atractiva (amb canvi de centres i ciutats) “en dues comarques que ara estan a molt pocs quilòmetres de distància”, comenten els agents consultats.

D’aquesta manera, les diferents opcions serien “competència”. Les fonts consultades haurien estat partidàries de sumar esforços però “cadascú ha actuat de manera independent”.

En el cas de l’Escola d’Hostaleria d’Osona assenyalen com a element al seu favor el fet de la seva centralitat (tant cap al Ripollès o la Garrotxa com cap al Vallès Oriental, comarca amb un volum important de població). En la seva oferta actual de formació molts dels seus alumnes procedeixen d’aquesta comarca, “on també hi ha interès per aquests estudis” explica Casalí. El centre tonenc té actualment entre 150 i 160 alumnes.

Una part d’aquests procedeixen del Vallès. Fins ara no han sol·licitat impartir graus superiors perquè des del seu naixement, l’escola ha apostat per créixer “de mica en mica”. Tot i no posar-hi terminis, no renuncien a impartir algun grau superior els propers anys.

Un cop analitzades totes les propostes, Ensenyament decidirà. Tot i que la decisió s’ha de prendre els propers mesos no hi ha un calendari tancat per prendre la decisió.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 893 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't