EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Per protegir-se entre veïns

Dos joves osonencs creen una aplicació que permet avisar-se de perills en una comunitat.

El 9 Nou
22/01/2014

En un sopar entre amics a Ferran Olivé, economista d’Olost, se li va acudir una idea: crear una aplicació per a mòbil per ajudar la gent a protegir-se entre ells a casa. Amb el seu amic Xavier Bosch, enginyer de telecomunicacions, van anar desenvolupant la idea des del juny de l’any passat. Aquest Nadal l’han posat al mercat. Es tracta d’una aplicació per a mòbils i tauletes que pot ajudar a evitar robatoris o casos de maltractaments. Es diu swarmlock i amb un sol clic es pot avisar els veïns o amics d’una situació poc segura. Per exemple, expliquen Olivé i Bosch, se la poden descarregar en una escala de veïns o en una urbanització. Si a un veí li entren lladres a casa o sent un soroll pot activar el botó d’alarma que reben tots els altres. En funció del que sigui, la resta de persones ja estan en alerta i poden trucar a la policia o fer sorolls, mirar què passa…

“No es tracta de fer de policies”, expliquen, però sí que pot ajudar les persones que la fan servir “a sentir-se més protegits”. L’aplicació, per a Android, iPhone i iPad, té dues versions en català, castellà i anglès: la gratuïta, de la qual ja se’n han descarregat unes 500 a diversos punts del món i que porta publicitat, i la Premium o de pagament, que “aporta altres serveis com ara més frases predeterminades, i no porta publicitat”. També permet enviar missatges (SMS) perquè així es pot passar la informació “sense necessitat de la connexió a internet, ja que hi ha gent que a la nit tanca aquesta connexió”, diu Bosch.

Els dos joves, que tenen altres feines, tenen previst anar ampliant i millorar l’aplicació i tenen com a principal objectiu la intenció que l’aplicació ajudi la gent. La línia de negoci vindrà per les descàrregues pagant i la publicitat en la gratuïta.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't