EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Una empresa d’Osona fabrica una màquina amb un nou mètode per a fisioterapeutes

L’osteòpata Jordi Saló, de la Bisbal, feia anys que intentava trobar una millora per la fibrosi postquirúrgica perquè ell també la va patir. Va anar investigant pel seu compte i va trobar un mètode propi per solucionar-ho. Amb les mans.


El 9 Nou
21/05/2010

El bon funcionament de la teràpia va fer que arribés a tenir un any de llista d’espera “impossible d’assumir”. Va ser així que va buscar algú que li podia proporcionar una màquina que fes el que ell realitzava amb les mans. Aquest soci va ser el taradellenc Antoni Godayol. Dos anys després de trobar-se i amb un milió d’euros invertits han creat Multitherapy Body Plus.

L’empresa no és només una fàbrica de màquines. És una fàbrica de màquines que va acompanyada d’uns coneixements que es donen en l’escola sobre el mètode de Saló, que començarà a funcionar després de l’estiu. Hi haurà escoles a la Bisbal i Barcelona i més endavant a Madrid.

El centre d’investigació és a la Bisbal i a Santa Eugènia hi ha el taller on s’acobla la màquina que es construeix per peces en diverses empreses subcontractades. A Santa Eugènia “tenim capacitat per fer 25 màquines al mes”, explica Godayol, i afegeix que el primer mes que s’ha posat a comercialitzar-les ja n’ha venut 17. Pel setembre ja tindran distribuïdors a Madrid, el País Basc i València.

L’equip actual el formen unes 40 persones, entre les quals hi ha fisioterapeutes col·laboradors com Jordi Valbuena i Mireia Parra, del centre Ssalut de Vic. “Jo era antimàquines”, explica Valbuena, “però des que he fet la formació només tinc ganes de saber-ne més”. Ell fa quatre mesos que la té i l’aplica tant per a serveis fisioterapèutics com d’estètica.

Per ara l’empresa dóna resposta a les necessitats dels fisioterapeutes i als professionals de l’estètica. Però no s’aturen i ja estan treballant en el prototip per tractar les conseqüències de les operacions de cirurgia estètica, s’hagin fet per problemes de salut o només d’estètica. Tant Godayol com Saló asseguren que s’han aconseguit molt bons resultats en els pacients. “És difícil explicar-ho si no es prova, però la màquina permet fer en una sessió el que un fisioterapeuta fa en quatre sessions”, diuen.

L’aparell té uns braços amb uns capçals que un cop fet el diagnòstic treballen en el cos del pacient en la mida, temps i freqüència que li marca el professional. Es tracta de saber, diu Saló, on aplicar l’esforç. “A vegades el dolor del pacient és en un punt però la solució s’ha d’aplicar en un altre lloc perquè d’allà és d’on ve”, explica, i per això és important conèixer prèviament el seu mètode, per fer-ne una bona aplicació.

Així es tracten fibrosis postquirúrgiques posant èmfasi en les cicatrius i regenerant els circuits limfàtics, però també es tracten contractures, s’oxigena un muscle, es drena una inflamació i es regenera el moviment de certes parts del cos. El treball amb la màquina també millora les condicions laborals dels fisioterapeutes, que “poden acabar amb artrosis als dits”. L’objectiu de l’empresa és trobar solucions a problemes reals i com que està patentada, volen ser un “referent mundial”.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 279 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't