El llibret, que també està pensat per promocionar la ciutat i Osona a l’exterior, recull informació i ofertes que en molts casos fins ara es difonien per separat. Se’n fan 50.000 exemplars, en català, castellà, anglès i francès.
La guia té una versió 2.0, en forma d’una aplicació per a mòbils que ja existia, i que ara s’ha ampliat. De moment està disponible per a Iphones i Ipads, i es pot descarregar, gratuïtament, des de l’Appstore. Hi ha quatre apartats d’informació, la ruta turística de la ciutat, els restaurants, els allotjaments i l’oficina de turisme, que es poden consultar en un llistat o sobre el mapa. Com a element més innovador, també incorpora la realitat augmentada. L’objectiu és donar al visitant les dades mínimes necessàries, segons un dels seus creadors, Valentí Freixanet, de Biapum.
L’oficina de turisme de Vic, l’única que queda a la capital osonenca després del tancament de la del Consell Comarcal, ha obert un espai de venda de records de la ciutat. Hi ha des de tasses, fins a clauers, imants o posallapis. D’altra banda, en aquesta mateixa presentació, la regidora de Turisma, Anna Erra, va anunciar que al ple del proper dilluns se sotmetrà a votació el conveni entre la Generalitat, l’ajuntament i el Bisbat de Vic perquè el Museu Episcopal assumeixi la gestió del Museu de l’Art de la Pell, i que aquest equipament torni a obrir.
Nota de premsa de l’Ajuntament de Vic
Vic modernitza els productes de promoció turística
També s’ha renovat l’aplicació per mòbil i la guia del visitant
Des de la passada diada de Sant Jordi i amb la nova ubicació de l’Oficina de Turisme a la Llotja del Blat s’han posat en marxa diverses accions amb l’objectiu de dinamitzar la part turística de la ciutat. Ahir, la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vic, Anna Erra, va explicar totes aquestes novetats turístiques. Una d’elles és l’edició d’una nova guia del visitant que presenta una imatge nítida i simple, on l’usuari pot trobar els edificis i/o espais a visitar; les rutes turístiques al centre històric; altres visites guiades literàries; festes, fires i mercats; rutes BTT i excursions a l’entorn del municipi; els restaurants on poder menjar; allotjaments. A la vegada, l’edició també recull activitats que es poden fer a la comarca d’Osona posant de relleu alguns dels paratges naturals i de patrimoni cultural. La guia del visitant també inclou un plànol de la ciutat i un mapa de la comarca d’Osona. Segons la regidora es tracta d’una “guia més àgil, útil i moderna, en la qual s’hi troba tota l’oferta de la comarca”. La guia està traduïda al català, castellà, anglès i francès.
La presentació també ha comptat amb la presència de Valentí Freixanet de Biapum que ha posat en marxa l’aplicació per mòbil molt més complerta de la que hi havia fins ara. Destacar que també a partir d’ahir és gratuïta i es pot descarregar per Iphone i Ipads a partir de l’Appstore. En ella qualsevol persona pot obtenir tota la informació de la mateixa guia on hi ha restaurants, allotjaments, punts d’interès, museus, entre altres. (L’enllaç per poder obtenir l’aplicació és: http://itunes.apple.com/es/app/vic/id436839342)
Finalment la regidora de Turisme Anna Erra també va presentar l’espai de “La Botiga”, un espai de venda de productes que permeten fer marca de ciutat. A tall d’exemple hi ha tasses, pòsters, posa-llapissos, regles, clauers i imants, entre altres.
{{ comment.text }}