EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El nou servei de Suport Lingüístic Municipal de Vic comença amb 19 agents que parlen 28 llengües diferents

És una evolució del Servei de mediació i traducció que s’ha ofert durant set anys en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. Amplia la cobertura a altres recursos de la ciutat.


El 9 Nou
27/01/2014

Comunicat de l’Ajuntament de Vic

Presentació del Nou Servei de Suport Lingüístic Municipal

En la seva arrencada el Servei compta amb 19 agents lingüístics que parlen 28 llengües diferents.

Ahir, dimecres 22 de gener de 2014, es va presentar el nou Servei de Suport Lingüístic que l’Ajuntament de Vic ha posat en marxa aquest any amb l’objectiu d’acompanyar les persones i famílies nouvingudes a Vic al llarg dels dos primers anys d’arribada a la ciutat.

Vic, és una ciutat d’acollida de persones vingudes de diferents llocs del món, des de fa molts anys. La ciutat compta amb 42.289 habitants, dels quals un 24’81% són de nacionalitat estrangera. Estem parlant de la convivència de 89 nacionalitats diferents, essent les principals Marroc, Ghana, Índia, Xina i Nigèria. Aquesta realitat ha fet que la ciutat s’anés dotant de recursos per donar resposta a la nova ciutadania de Vic, tots ells englobats en la Xarxa d’Acollida Municipal, gestionada des de l’OMA.

Aquest Servei Municipal es crea amb el doble objectiu d’afavorir i facilitar la comunicació entre els professionals dels serveis públics de la ciutat i les persones nouvingudes a Vic al moment d’arribada al territori; i, facilitar el procés d’acollida i d’inclusió de les famílies i les persones nouvingudes a la ciutat.

La presentació d’ahir va anar a càrrec de la regidora d’Educació, Anna Erra, i del regidor de de Cultura i Ciutadania, Joan López, que van destacar l’aposta política del consistori i la feina feta des de fa anys en relació a l’acollida de les famílies a la ciutat i en les mesures que des de l’Ajuntament s’han adoptat per fer que aquest acompanyament faciliti la inclusió de les persones nouvingudes a través del seu arrelament a la ciutat i del coneixement de la nostra llengua.

Aquest nou servei de suport lingüístic neix després d’1 any i mig de funcionament del sistema de Matrícula Viva de Vic, que unifica en un sol lloc les matrícules de cursos de català en els períodes extraordinaris de matriculació, donant resposta a les persones nouvingudes que volen aprendre la llengua catalana, a partir de la coordinació dels diferents recursos existents a Vic.

La responsable de l’Oficina Municipal d’Acollida ( OMA), l’Elisenda Blancafort, va exposar el funcionament del nou Servei, del qual va destacar que és una evolució del “Servei de mediació i traducció” que s’ha ofert durant 7 anys a les escoles de la ciutat sota el paraigües del Pla Educatiu d’Entorn. El nou servei amplia la cobertura i s’hi podran acollir tots els recursos de la ciutat que ho sol·licitin i que atenguin a persones que compleixin els requisits. El servei es gestionarà des de la mateixa OMA.

El Servei és un servei temporal per a l’usuari, que es regeix tenint en compte les directrius que marca la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i de les retornades a Catalunya, a l’article 4: “ L’acollida és un procés temporal la finalitat del qual és promoure l’autonomia personal i la igualtat d’oportunitats, motiu pel qual el dret d’accés pot ésser limitat a períodes concrets amb relació a l’inici de l’estada de l’usuari o usuària a Catalunya”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 350 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't