EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La Cambra reconeix la trajectòria de Divasa-Farmavic

També s’ha distingit Madel Air Technical Diffusion, M. Victòria Dot, Goufone i el col·lectiu Taula Dolça


24/11/2022
Vic/Gurb

La farmacèutica veterinària Divasa-Farmavic ha estat reconeguda, per la seva trajectòria, en la 47a edició dels Premis Cambra Osona, que es van lliurar aquest dijous a l’auditori Marià Vila d’Abadal de l’edifici del Sucre. Madel Air Technical Diffusion (empresa industrial), M. Victòria Dot (dona empresària), Goufone (empresa tecnològica) i el col·lectiu Taula Dolça (joves emprenedors) van ser la resta de guardonats en el transcurs d’un acte on, paral·lelament als premis, la transformació digital de les empreses va ser l’altre gran protagonista amb la conferència que finalment va oferir David Ferrer, enginyer de telecomunicacions i exsecretari de Polítiques digitals de la Generalitat, sobre els reptes de la digitalització. “La digitalització s’ha de fer per guanyar en competitivitat”, deia Ferrer, que apuntava tres pilars bàsics per tirar-la endavant: el director general, la tecnologia i el talent. Inicialment estava anunciada la ponència a càrrec de la periodista Xantal Llavina, baixa d’última hora a causa de la covid-19.

La representació de Divasa-Farmavic aquest dijous al Sucre l’encapçalava Josep Jutglar, que entre els anys 2003 i 2006 havia presidit de la delegació de la Cambra a Osona. “Volia fer constar que aquest premi és gràcies a l’equip que tenim a l’empresa”, va dir des del faristol.

Divasa-Farmavic és una empresa familiar ubicada a Gurb, que amb esperit innovador i avantguardista, s’ha posicionat com un referent en el món dels medicaments veterinaris. La Cambra l’ha guardonat en l’àmbit de la trajectòria empresarial per ser un referent cabdal en el món farmacèutic animal, a més d’una empresa compromesa amb la seva responsabilitat social, que fomenta la integració social i treballa per millorar el canvi climàtic.

L’empresa va començar a operar com a comercialitzadora de medicaments, però al cap de pocs anys va endinsar-se en l’àmbit dels laboratoris veterinaris. Actualment compta amb dues plantes de fabricació, la de Gurb, i una altra a Mèxic. Té oficines comercialitzadores a Portugal, Mèxic, l’Equador i Veneçuela i ja acumula també 23 anys d’experiència en la fabriació per a tercers. Actualment compta amb una plantilla de treballadors de 130 persones i l’any 2021 el va tancar amb una facturació de 23,2 milions d’euros.

El Dia de la Cambra a Osona va tornar a omplir de representants d’empreses l’auditori del Sucre i va comptar també amb la presència de la delegada del govern a la Catalunya Central, Montse Barniol (ERC), el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic, Josep Arimany (Junts), i la presidenta de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca. Vernissage va servir el còctel de cloenda.

Albert Llimós

Madel Air Technical Diffusion, empresa industrial

Madel Air Technical Diffusion ha estat reconeguda per la seva trajectòria empresarial i la seva contribució a la dinamització de l’economia industrial de la comarca d’Osona. Nascuda l’any 1965, aquesta companyia està dedicada a fabricar elements per a la difusió i control de l’aire per a instal·lacions de climatització, compta amb un equip humà format per 170 persones i disposa de dos centres de producció, un a Centelles, amb el laboratori d’assajos i on es desenvolupen els nous productes, i l’altre als Hostalets de Balenyà. A més, gaudeix d’una àmplia projecció exterior en més de 30 països i destina a l’exportació el 60% de la seva producció. El 2021 la seva facturació va arribar als 18 milions d’euros. “Estem honorats de ser aquí rebre aquest reconeixement a 57 anys d’història, treball i esforç de tot el personal de l’empresa”, deien Albert i Xavier Castillo i Xavir Roqueta, socis de la companyia, en el moment de recollir el premi. Ells tres, representants de la segona generació, van promoure l’impuls internacional als anys 80.

Albert Llilmós

M. Victòria Dot, de Nordlogway, dona empresària

L’empresària osonenca M. Victòria Dot Gutiérrez ha rebut el guardó en la categoria de dona empresària. Dot compta amb una dilatada experiència en la gestió d’empreses i ha treballat en multinacionals internacionals i nacionals de l’àmbit de la consultoria i l’organització. Actualment, lidera Nordlogway, des d’on es proporciona la gestió d’operatives logístiques des d’una òptica d’alt valor afegit. Nordlogway és una empresa amb 70 anys d’història propietat de la família Llorens Dot, titular també de l’Agència Nord. Poden donar cobertura a sectors tan diversos com l’alimentació, l’industrial, el químic, el del perfum, la gran distribució i el comerç electrònic. Aquest any, han ocupat 30.000 metres quadrats de Can Serra, a Manlleu, per poder donar resposta a la creixent demanda d’activitat. El 2021 va facturar 4,8 milions. “No crec en els premis individuals. Ho vull compartir amb l’equp de l’empresa, la família i els col·laboradors de la comarca. Aquesta comarca està plena de talent, sempre ho he cregut, i no té gènere”, deia Dot.

Albert Llimós

Goufone, empresa tecnològica

Goufone aposta per desplegar la seva pròpia xarxa de fibra òptica i per fer arribar la connexió a internet d’alta qualitat arreu del territori. Per fer-ho possible, i més enllà de la fibra òptica, aquest any han posat en marxa un sistema fiable d’internet sense fils a alta velocitat per arribar a cases aïllades i zones disseminades, a través del sistema Wisp. La connexió amb internet d’alta qualitat és la missió principal d’aquesta empresa tecnològica osonenca, que avui dia ja compta amb un equip format per més d’un centenar de persones ubicat entre les seves oficines centrals de Gurb i l’àmplia xarxa de botigues repartides entre Girona i Barcelona. L’any 2021 el va tancar amb una facturació de 17,5 milions d’euros, la qual cosa va significar un increment del 75% de la seva xifra de negoci. La Cambra d’Osona atorga el premi reconeixent la seva contribució a la connectivitat territorial, així com la catalanitat del projecte. Marc Mundó, soci fundador de Goufone amb Albert Boix i Joan Gaudes, va recollir el guardó.

Albert Llimós

Taula Dolça, joves emprenedors

Taula Dolça és el primer col·lectiu osonenc de pastissers que treballa per apropar la pastisseria a les tendències del mercat actual i posicionar-la en el lloc que mereix. La iniciativa sorgida el novembre del 2021 compta amb la participació de 13 professionals del sector, entre els quals Lluc Crusellas, flamant guanyador del títol de millor xocolater del món en guanyar la darrera edició del prestigiós concurs internacional World Chocolate Masters, a París. La Cambra posa en valor així el caràcter innovador i disruptiu de l’acció i la seva contribució en l’impuls de la gastronomia del territori. El col·lectiu s’ha marcat com a objectiu prioritari fer més propera la pastisseria a la gent del carrer, conscients que la secció de dolços sovint a quedat relegada a un segon terme dins del món de la gastronomia. En aquest primer any de vida ja han participat i col·laborant en diferents esdeveniments, alguns dels quals teixint complicitats amb altres col·lectius, com Osona Cuina, amb qui comparteixen filosofia i afinitats.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 286 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't