EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La UVic-UCC prepara el primer grau en Enginyeria de l’Automoció del país

La Universitat de Vic i el Clúster de la Indústria d’Automoció de Catalunya han signat un conveni per crear el primer grau en enginyeria de l’automoció del país. El pla d’estudis s’ha presentat al Consell Interuniversitari perquè pugui aprovar el grau per al curs 2016-17.


El 9 Nou
07/08/2015

Els nous estudis es regiran pel sistema de formació dual, amb una àmplia vessant pràctica, i tindran vocació internacional, ja que la majoria de classes es faran íntegrament en anglès.

La indústria de l’automòbil, amb una forta implantació i història a Catalunya, es completarà amb un grau universitari en enginyeria de l’automoció a partir del curs 2016-2017. El grau neix de la col·laboració entre la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya que acaben de signar un conveni de col·laboració.

El pla d’estudis d’aquest grau preveu una formació basada en el mètode d’aprenentatge a través de casos i amb una àmplia vessant pràctica. Tindrà un fort component internacional ja que les classes es faran íntegrament en anglès, tret d’algunes assignatures estratègiques vinculades al món de l’empresa, que es podran fer en català i castellà, per tal de millorar la integració dels estudiants internacionals al mercat laboral de Catalunya i de la resta de l’estat espanyol. El seu pla d’estudis també permetrà que els estudiants combinin estades de durada variable a la Universitat, amb estades llargues als centres de treball de la indústria de l’automoció.

Actualment la indústria de l’automoció és un dels sectors capdavanters de l’economia mundial i Catalunya compta amb un important nombre de fabricants i subministradors de primer nivell, que requereixen una formació específica per respondre a les necessitats de nous productes i serveis. El titulat en aquest grau donarà resposta a les sortides professionals que actualment no es cobreixen en una indústria globalitzada i diversificada, que cada vegada més requereix professionals amb un perfil tècnic, que siguin capaços de desenvolupar l’activitat en oficines tècniques, departaments de disseny o R+D+i, i que puguin accedir a una formació més especialitzada en determinats àmbits d’actuació.

Aquest grau nou complementarà els estudis d’enginyeria que ja ofereix la universitat i també es nodrirà de la recerca que impulsen els Grups de Mecatrònica i Modelització Aplicada a la Tecnologia de Materials i el grup de Tractament de Dades i Senyals. A més, la nova titulació ajudarà en la creació d’un centre de recerca i transferència de coneixement específic d’aquest àmbit.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't