La cooperativa Clavial va decidir, en la darrera assemblea de treballadors -feta el mes de desembre- adaptar els seus estatuts a la nova Llei de Cooperatives catalanes, aprovada gairebé fa un any. Els canvis en les condicions laborals derivades d’aquesta adaptació encareixen el servei, i tot i que Clavial encara no ho havia traslladat als seus clients, Le Porc Gourmet ja ha anunciat que a partir de l’1 de març deixa de treballar amb aquesta cooperativa.
Considera que els canvis que es volien implementar són un incompliment del contracte, i que poden tenir com a conseqüència una pèrdua de competitivitat. Des de l’escorxador diuen que hi podria haver negociacions per reprendre la relació. Però Clavial ja ha explicat als socis-treballadors que es queden sense feina a partir de l’1 de març, i que la cooperativa, que té 800 empleats dels quals 500 són a Le Porc Gourmet, desapareixerà. Representants dels treballadors i de Càrnies en Lluita asseguren que des de Le Porc Gourmet s’està facilitant que els treballadors s’apuntin a una cooperativa gallega, que per la seva ubicació no ha de complir al llei catalana, una de les fites destacades que havien aconseguit les reivindicacions dels treballadors del sector. Càrnies en Lluita qualifica la decisió de Le Porc Gourmet de represàlia cap a Clavial per haver-se compromès amb la nova normativa catalana de cooperatives.
{{ comment.text }}