Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Manlleu aprova per unanimitat la moció que declara la ciutat respectuosa amb la llibertat sexual

Tots els regidors de l’Ajuntament de Manlleu van donar suport a la moció contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia que aquesta setmana es presentava al ple a instàncies de l’associació Talcomsom.

  • El 9 Nou
  • 23/01/2014 | 11:25

Amb l’aprovació, es declara Manlleu ciutat respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transexuals i bisexuals, i contrària a la discriminació cap a aquestes persones. En virtut de la moció, l’ajuntament manlleuenc es compromet a fer onejar la bandera de l’arc de Sant Martí el 28 de juny, i a organitzar alguna activitat conjuntament amb Talcomsom el 17 de maig, dia internacional contra l’homofòbia i la transfòbia.

En un ple curt i sense resolucions de govern, es van aprovar, també per unanimitat, tres mocions més: la primera reclama als governs espanyol i català un pla de xoc contra l’atur per afavorir la plena ocupació. La segona, relacionada amb la pobresa energètica, demana responsabilitat social a les companyies elèctriques perquè no tallin el subministrament durant l’hivern a les famílies que no poden pagar el servei. I finalment, el ple va donar llum verda al text que reclama el pagament del deute pendent de la Generalitat pel finançament de les escoles de música municipals, que es remunta al curs 2011-2012. També s’exigeix una solució que garanteixi el futur d’aquests centres.

Comunicat de l’Ajuntament de Manlleu

Ple ordinari de gener 21/1/2014

L’ordre del dia del ple d’ahir, dimarts dia 21 de gener, no incloïa cap punt a l’apartat de resolucions de govern, per tant un cop aprovada l’acta de la sessió anterior es va entrar ja a presentar propostes i mocions.

S’aproven per unanimitat:

Proposta “pla de xoc contra l’atur”. S’acorda:

· Reclamar al Govern de l’Estat que doti a Catalunya dels recursos econòmics adients i no com ha fet aquests últims anys que ha reduït considerablement els recursos en l’àmbit de les polítiques actives d’ocupació destinats a Catalunya. A més, sol·licitem que reconsideri el seu plantejament sobre el paper dels ajuntaments en matèria de polítiques actives d’ocupació, ja que les administracions locals catalanes han estat al llarg dels anys actives i eficients en les polítiques d’ocupació.

· Demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que impulsi juntament amb la participació de les administracions locals i els agents socials un Pla de xoc contra l’atur i treballar per afavorir la plena ocupació. Pla que ha de basar les seves línies en el contingut de les mocions i resolucions ja aprovades pel Parlament de Catalunya.

· Demanar al Govern de la Generalitat de Catalunya que incrementi les partides necessàries per dur a terme el Pla de xoc contra l’atur. De la mateixa manera que el conjunt de les polítiques actives d’ocupació i desenvolupament local s’ha de concretar en la programació del SOC 2014, també ha de comptar amb aquests recursos.”

Proposta “Increment de la pobresa energètica i per tal de garantir l’accés als consums energètics mínims vitals a la ciutadania”. S’acorda:

· Sol·licitar a les companyies energètiques que operen a Catalunya una moratòria en els talls de subministrament a llars amb insuficiència de recursos durant els mesos d’hivern apel·lant a la responsabilitat social corporativa que les empreses han de demostrar en situacions d’emergència social com les que estan patint molts ciutadans i ciutadanes dels nostres municipis.

· Instar el Govern de la Generalitat de Catalunya a crear urgentment la Taula sobre Pobresa Energètica, com a espai de diagnosi, anàlisi, debat i recerca d’alternatives i solucions sobre aquesta problemàtica amb participació de l’administració local, associacions de consumidors, entitats socials, experts en aquesta matèria i empreses subministradores tal com diu la moció 56/X aprovada al Parlament de Catalunya.

· Sol·licitar a la Generalitat de Catalunya que, de manera immediata, elabori un “Pla de xoc contra la pobresa energètica” que tingui com a principal objectiu garantir el dret ciutadà als subministraments bàsics de la llar establint acords amb companyies energètiques que operen a Catalunya per tal de determinar un sistema públic de tarifes socials reduïdes per a col·lectius amb insuficiència de recursos, així com protocols de prevenció de talls de subministrament en col·laboració amb els Serveis Socials municipals i, en cas de que es produeixin, la gratuïtat del servei de reconnexió.

· Instar els ajuntaments adherits a la Federació de Municipis de Catalunya a reforçar l’atenció municipal al consumidor energètic amb insuficiència de recursos per tal d’ampliar l’assessorament sobre possibles mesures d’estalvi i eficiència energètica.”

Moció sobre el finançament de les escoles de música municipals. S’acorda:

· Reclamar al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que faci efectiu el pagament del deute pendent del curs 2011-12.

· Sol·licitar que el finançament del curs 12-13 i 13-14 sigui com a mínim a 230€ i 150€ pels mòduls de música i dansa respectivament.

· Que s’exigeixi trobar una solució de futur que garanteixi la viabilitat de les escoles municipals de música i dansa a Catalunya.

Moció contra l’homofòbia, la lesbofòbia i la transfòbia. S’acorda:

· Declarar la ciutat de Manlleu respectuosa amb la diversitat sexual i amb la realitat de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals i contrària a la discriminació de les persones per raó de la seva orientació i/o identitat sexual.

· Donar suport a la “Proposició de Llei de drets de les persones gais, lesbianes i transsexuals i per l’eradicació de l’homofòbia, les lesbofòbia i la Transfòbia”

· El dia 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia i la Transfòbia, s’organitzarà un acte amb l’Associació TALCOMSOM, amb col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu. Onejarà la bandera de Sant Martí a l’Ajuntament el 28 de juny, Dia Internacional de l’Orgull LGTB, així com posar el llaç vermell el dia 1 de desembre en commemoració del Fia Internacional de la Lluita contra la SIDA.

· Instar a l’Ajuntament de Manlleu a dur a terme, a través de la regidoria de Serveis Socials i amb col·laboració amb l’Associació LGTB TALCOMSOM i altres entitats, un pla local contra l’homofòbia, la lesbofòbia, la bifòbia i la transfòbia al llarg de l’any 2014.

· Ubicar en un espai visible de la pàgina web de l’Ajuntament de Manlleu un enllaç al web elaborat per l’Observatori contra l’Homofòbia destinat a la denúncia d’agressions de caire homofòbic i transfòbic. I establir alhora, un seguiment a través de les regidories de Serveis Socials i Seguretat Ciutadana, de l’estadística de les denúncies que arribin mitjançant aquest servei prestat per l’Observatori contra l’Homofòbia i mantenir contactes periòdics de valoració del servei amb l’Observatori contra l’Homofòbia, l’Associació LGTB TALCOMSOM i altres entitats.

La regidora de Serveis Socials, Carme Trillas, va acabar la defensa d’aquesta moció demanant “que el dret a la diferència no doni com a resultat la diferència de drets”.

INFORMACIÓ DE LES REGIDORIES

Salut Pública, Consum i Gent Gran: El regidor comenta que arran de la brutícia causada pels excrements de les aus a les voreres dels carrers s’està estudiant dur a terme una campanya en que es demanarà la col·laboració d’entitats com l’Associació Animalista de Manlleu per poder donar resposta a aquesta problemàtica. També va insistir en demanar la col·laboració ciutadana per fer front a l’incivisme d’alguns propietaris de gossos que al no recollir les defecacions dels mateixos provoquen brutícia a la via pública. També comenta que s’ha inaugurat l’exposició Controles? al Museu del Ter i que aquesta setmana hi ha programades visites amb diferents centres escolars.

Noves Tecnologies, Coneixement, Administració Electrònica i Gestió i Millora dels Serveis Públics: La regidora informa que l’Ajuntament de Manlleu ha estat seleccionat com a model català d’implantació d’administració electrònica per un reportatge del TN Vespre de TV3 i que avui dimarts al matí han vingut a gravar i entrevistar tècnics de l’Ajuntament.

Serveis Territorials, Habitatge i Esports: El regidor felicita els 3 pilots manlleuencs que han participat al Dakar i comenta que properament se’ls farà una recepció a l’ajuntament.

D’altra banda el regidor explica que el manteniment de l’enllumenat públic i la senyalització semafòrica s’ha adjudicat a l’empresa SECE d’acord amb el concurs públic dut a terme.

Promoció Econòmica: El regidor destaca que dilluns es va constituir com a entitat jurídica CREACCIÓ l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement comarcal participada per l’Ajuntament de Manlleu, l’Ajuntament de Vic, el Consell Comarcal d’Osona i la UVIC.

Pel que fa al Badanadal, comenta que encara no pot aportar dades ja que s’estan analitzant, però se’n fa una valoració molt positiva. Tot i així destaca que s’han detectat dues mancances importants que s’intentaran resoldre en properes edicions: la poca il·luminació de la plaça i l’horari d’obertura dels lavabos, que ha estat insuficient.

Alcaldia: L’Alcalde comenta que s’està treballant en un projecte de rehabilitació de la llera del riu Ter conjuntament amb l’ACA per millorar l’estat de la vegetació i informa que es preveu que cap a la primavera les actuacions estiguin realitzades.

Cultura, Educació, Joventut i mitjans de Comunicació: El regidor destaca la posada en marxa de la nova web www.elter.net , que s’ha dissenyat perquè sigui més accessible des de tauletes i mòbils i millorant la vinculació amb la web de www.radiomanlleu.cat

Àlex Garrido informa que previsiblement la preinscripció escolar aquest any serà durant el mes de març. Es preveu una davallada d’alumnes de P3, que segons el padró serà de 250 alumnes que s’incorporaran, davant els 310 del curs passat, i que per tant passaríem a tenir 10 línies de P3 (2 menys que l’any passat)

El regidor acaba agraint la participació de totes les entitats i associacions que van participar a l’IDEA’T i felicita al Gremi dels Tonis per la lluïda festa del passat cap de setmana.

Medi Ambient: La regidora informa que el 25 de gener es farà una trobada amb els nous hortolans dels horts de Can Sanglas i el Dolcet on es farà formació en horticultura ecològica. També destaca que s’està treballant en un projecte d’horts socials a Can Ramisa conjuntament amb l’Àrea de Benestar Social.

Pagesia: El regidor informa que el 29 de gener es celebraran les Jornades Tècniques Fira de Reis al Museu del Ter, sota el títol “La viabilitat de les explotacions ramaderes: relleu generacional, reconeixement social o viabilitat econòmica”. El dia 5 de febrer també es farà una visita al Mas Les Basses de Manlleu per complementar les jornades.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.