EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Neix a Manlleu una empresa per reduir la llista d’atur estructural

Impulsada per TAC Osona i l’Ajuntament, ja té contractades 15 persones per a serveis de neteja

El 9 Nou
04/05/2021

Fa poc més d’un any, just abans de l’esclat de la pandèmia, va néixer TAC Osona Empresa d’Inserció, SL, derivada del mateix TAC Osona i que compta amb l’impuls de l’Ajuntament de Manlleu. Divendres se’n va fer la presentació pública a Manlleu, d’on són 12 de les 15 persones que té contractades. Tal com va dir l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, Osona, “malgrat tenir un percentatge d’atur menys elevat que d’altres, té un atur estructural important”. Tot plegat deriva de la Xarxa d’Economia Social i Solidària. Com va explicar Ricard Gorgals, director de l’Àrea Empresarial de Sant Tomàs i TAC Osona, “es va crear la consciència d’aquest atur estructural” i es va optar per crear una empresa que doni oportunitats a aquestes persones. Chus Cordero, responsable de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional, va remarcar que són persones “en procés d’inserció, ja que aquesta empresa el que fa és de pont cap a la inserció a les empreses ordinàries”.

Tot i que TAC Osona, com va explicar el vicepresident primer de la Fundació TAC Osona, Bernat Prat, ja té la funció de donar feina a persones amb discapacitat “fonamentalment intel·lectual”, la nova empresa, dedicada al servei de neteja i el manteniment d’instal·lacions, permet “contractar persones en llocs que a vegades no es poden cobrir amb persones amb discapacitat i així sumem diferents talents”. Es tracta d’una “doble oportunitat”, segons el regidor de Promoció Econòmica, Eudald Sellarès, i el de Serveis Socials, Pere Compte, que és alhora membre del patronat de Sant Tomàs en representació del consistori. “Per a les persones i també per a l’administració, amb el contracte reservat, en el qual la llei permet que executin empreses o centres de treball socials, hi ha un retorn social”, i s’empodera les empreses del tercer sector. Durant l’acte també van parlar dos treballadors, Mohamed Rouji, que agraïa no haver d’anar encaixant contractes temporals amb estades a l’atur, i Yaritza Ribera, que va remarcar l’acompanyament de formació que se li havia fet.

I és que la selecció de les persones per ser contractades s’ha fet de forma conjunta a partir dels candidats que proposa el servei local d’ocupació de l’OPE de Manlleu, que en fa una preselecció. Cada treballador compta amb un itinerari personalitzat en funció del punt de partida de cadascú, ja que són perfils diversos que poden ser “o joves o persones de més de 45 anys, a vegades amb poca formació i amb un perfil d’un lloc de treball que ja ha quedat fora del mercat”. L’objectiu de l’empresa, que compta amb dues persones per fer la feina d’acompanyament, és que els treballadors acabin trobant feina en una empresa ordinària amb un màxim de 36 mesos i “poder generar oportunitats per a altres persones”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 427 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't