EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

11 de Setembre, Diada Nacional

Ofrenes florals, caminades, hissades d’estelades, parlaments institucionals i actes populars omplen l’agenda

Una bona part dels ajuntaments d’Osona, el Lluçanès i el Ripollès organitzen per a aquest dimecres, 11 de Setembre, diferents actes per commemorar la Diada Nacional. Alguns ja es van anticipar a aquest dimarts i fins i tot al cap de setmana passat. És el cas de Vic, Centelles, Taradell, Seva o Santa Eugènia de Berga, entre d’altres.

Ofrenes florals, caminades, hissades d’estelades, parlaments institucionals i actes populars com ballades de sardanes omplen l’agenda en una jornada que ha de tornar de tenir el moment central en la manifestació descentralitzada d’aquesta tarda, convocada per l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium i l’AMI, entre d’altres.

Els punts de concentració seran Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Tortosa.

Aquestes són algunes de les propostes per a avui:

Calldetenes. 11.00h, al monòlit de la plaça 11 de Setembre, actuació dels Grallers dels Sagals d’Osona, ofrena floral, parlaments, actuació de Les Veus de Calldetenes. i tres Sardanes amb música enregistrada.

Campdevànol. A les 18.00h, a la plaça Antoni Maria Claret, parlament de les autoritats i entitats i lectura del manifest. Homenatge al campdevanolent Joan Rivera en el desè aniversari de la seva mort i 26è aniversari de la cantada d’havaneres del barri del Roser, amb el grup Arran de Mar.

Camprodon. A les 17.30h, a la plaça de la Vila, sardanes amb la coble Jovenívola de Sabadell.

Manlleu. 12.00h, a la plaça Fra Bernadí, davant del monument a Fra Bernadí, parlament institucional. Fra Bernadí, ambaixador de la Generalitat a Madrid el 1640. A càrrec de Joaquim Albareda, historiador, catedràtic d’Història Moderna a la Universitat Pompeu Fabra.  Lectura de poemes, cantada de l’himne i ofrena floral.

Les Masies de Roda i Roda de Ter. 10.30h, acte conjunt dels dos municipis amb ofrena floral a la casa de Bac de Roda. Parlaments, lectura de poesia a càrrec de Brots de Poesia i acompanyament musical.

Montesquiu. A les 12.00h, Parlaments institucionals i ofrena floral al monument de 1714. A les 12.20h, vermut.

Olost. Participació a l’acte unitari del Lluçanès a Perafita.

Perafita. Acte unitari del Lluçanès. 10.30h, homenatge a Jaume Puig de Perafita i als seus fills a la plaça de Sant Antoni. Introducció a càrrec de l’alcalde, Joan Compta. Ofrena floral per part d’ajuntaments i entitats de la comarca i cant d’Els Segadors. Actuació musical amb Arensky Duo.

Prats de Lluçanès. 10.30h, acte unitari d’homenatge a Jaume Puig de Perafita i als seus fills, plaça de Sant Antoni de Perafita. A les 12.30h, ofrena floral, lectura del manifest i cant dels Segadors i de la Senyera a càrrec de la Coral de Prats de Lluçanès, davant del monument a Rafael Casanova.

Ribes de Freser. 11.00h,m davant del monument a Joan Triadú. Acte institucional i ofrena floral,

Ripoll. 10.00h, al monestir de Santa Marua. Benvinguda i presentació a càrrec d’Agustí Mas, Glossa de la Diada a càrrec d’Albert Donaire, ofrena de les institucions i entitats a la tomba del Comte Guifré el Pilós i parlaments. Tot seguit, presentació del nou ball dels gegants de Ripoll i audició de sardanes amb la cobla La Principal d’Olot, a la plaça abat Oliba i plaça Ajuntament. A les 14.00h, arrossada a l’església de Sant Pere.

Sant Hipòlit de Voltregà. A les 09.00h, caminada a la Creu del Morral des de la la Casa del Mallol. Tot seguit, esmorzar popular a la casa del Mallol a les 11.00h. Exhibició i taller d’iniciació a les sardanes de la Casal Del Mallol.

Sant Joan de les Abadesses. 10.30h, ofrena floral a la corona del comte Guifré, al claustre del monestir. A les 18.00h, espectacle de dansa Obsequis Inèdits, a càrrec de l’Esbart Sant Cugat, a la plaça Major.

Sant Julià de Vilatorta. 09.00h. Actes al castell de Bellpuig. Xocolatada, hissada de l’estelada, ofrena floral, lectura del Manifest i el cant d’Els segadors i Som vilatortins.

Sant Pere de Torelló. A les 12.00h del migdia, a la plaça 1 d’Octubre, davant de l’Ajuntament, lectura del manifest de cant d’Els Segadors.

Sant Quirze de Besora. A les 18.00h, a la plaça Bisaura, Sardanes amb la Cobla Canigó, amb coca i beguda.

Sant Vicenç de Torelló. A les 10.00h, cercavila de gegants. A les 10.30h, a la plaça de l’Ajuntament, parlaments i ofrena floral, concert amb la coral Lloriana, ballada de gegants i piscolabis.

Tona. A les 09.00h, pujada de l’estelada al Castell, sortida des de la plaça Major. A les 11.30, acte institucional, plaça Major.

Torelló. A les 09.30h, a la plaça de la Vila, esmorzar. A les 10.00h, cercavila de gegants fins a la plaça de l’Estació. A les 10.30h, ofrena floral i parlaments davant el monument a Rafael Casanova. A les 17.30h, ballada de sardanes amb la cobla Pirineu de Berga, a la plaça Nova.

Viladrau. A les 11.00h, acte de la Diada Nacional de Catalunya, plaça Major. Lectura del manifest i cant d’Els segadors. A les 18.00h, a la plaça Major, havaneres amb Peix Fregit i rom cremat.

LA PREGUNTA

Està a favor de l’eutanàsia?

En aquesta enquesta han votat 154 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't