EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

886 firmes per posar el nom 1 d’octubre a una plaça de de Taradell

L’alcalde, Lluís Verdaguer, aplaudeix la iniciativa i diu que estudiaran quin espai potarà el nom proposat

El 9 Nou
29/03/2018
Taradell

Dimarts al migdia es va fer entregar, a l’Ajuntament de Taradell, de les 886 firmes que s’han recollit per canviar el nom de l’aparcament de la Coma del Reig (conegut popularment com l’aparcament de l’antiga Carpa), pel nom de Plaça 1 d’octubre.

L’entrega va anar a càrrec d’Esther Redón i Muntsa Orra que van defensar una proposta que “no afecta a veïns i que és un lloc molt transitat i alhora un punt de trobada”. La idea va sorgir fa uns mesos per “recordar un dia en que a Taradell hi érem tots i totes i que més enllà d’una votació va ser una victòria com a poble i volem recordar aquell dia no només pel referèndum sinó per la mobilització ciutadana”.

El 22 de gener es va entrar la primera sol·licitud per canviar el nom de l’aparcament però per donar més pes a aquesta iniciativa es va engegar una recollida de firmes que encara segueix oberta.

Des de l’Ajuntament, l’alcalde Lluís Verdaguer, comenta que “ho estudiarem”. Aplaudeix la proposta ciutadana de que el nom d’1 d’octubre quedi plasmat en algun lloc del poble però no descarta “altres propostes” com la zona de davant l’entrada de Can Costa, tal i com es va dir en el darrer ple, “però també n’hi ha d’altres”. Afegeix que “el POUM té previst obrir nous carrer, i com ja ens vam comprometre, es posaran noms de dona –a Taradell no n’hi ha cap-, però també podrien servir per recordar el procés”.

Verdaguer però va deixar clar que “no es canviarà el nom de cap carrer ja que és un enrenou per les famílies” i recorda que “a finals dels anys 70 es van treure tots els noms franquistes dels carrers de Taradell”.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 628 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't