EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Antoni Tanyà, nou alcalde d’Espinelves després de la moció de censura

Agafa el relleu a Joan Montserrat, d’ERC, a qui dos companys del seu grup i un de Junts l’han desbancat

Matí de tensió a l’Ajuntament d’Espinelves per la moció de censura presentada contra l’alcalde Joan Montserrat (Espinelves pel Futur-AM). Els signats del text són dos dels tres regidors republicans i companys de grup de Montserrat, Caterina Carol i Josep Guixeras, i el regidor de Junts, Antoni Tanyà, que també s’havia incorporat del govern. Precisament, aquest últim s’ha convertit en el nou alcalde.

Els impulsors de la moció han apel·lat a una pèrdua de confiança amb l’alcalde republicà. Montserrat, per la seva banda, ha criticat manca d’arguments i que li havien preparat la moció des del mateix dia de la presa de possessió.

També ha denunciat que s’han escampat “rumors malintencionats” pel poble, així com també haver patit amenaces, xantatges, enregistraments il·legals i falses acusacions d’agressió. “Em preocupa que el nou govern no pugui separar els interessos personals als general del poble”, ha afegit. Finalment, ha conclòs la seva llarga intervenció avançant que deixava l’acta de regidor.

A la moció, hi han votat a favor els tres impulsors del text, Montserrat en contra, i el regidor socialista Francesc Bringueret s’hi ha abstingut. El nou alcalde, Antoni Tanyà, en el seu primer discurs ha dit que espera “estar a l’alçada” i poder treballar conjuntament amb equip de govern i treballadors de l’Ajuntament. Alhora ha lamentat la situació “no desitjada” i ha agraït la feina al seu predecessor.

Durant la sessió plenària, que ha aplegat una vintena llarga de persones entre dins i fora de la sala de plens, hi ha hagut retrets per part de l’exalcalde Joan Manuel Claveria als dos regidors republicans que ha titllat de “trànsfugues”. “Estarem atents de si tot el que gestioneu és correcte i segons marca la llei”, ha conclòs.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 487 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't