EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Calldetenes deixa de treballar amb les empreses de l’informe d’Antifrau

El document denuncia “gravíssimes deficiències” en les obres de l’Auditori-Teatre

L’equip de govern de l’Ajuntament de Calldetenes es va reunir dilluns i va decidir demanar assistència jurídica a la Diputació arran de l’informe de l’Oficina Antifrau de Catalunya que ha detectat factures duplicades i diverses irregularitats en les adjudicacions de les obres de construcció de l’Auditori-Teatre, inaugurat l’any 2007 durant el mandat de Jaume Mas (ERC). L’Ajuntament també ha decidit, de forma temporal i mentre no es resolgui la investigació, deixar de treballar amb les empreses que apareixen en l’informe d’Antifrau per haver cobrat suposadament diners públics de forma indeguda a través de factures duplicades, segons ha explicat l’alcalde, Marc Verdaguer (PDeCAT).

El document, que va entrar al registre de l’Ajuntament el 6 d’abril i del qual es va informar al ple de dilluns de la setmana passada, demana a l’Ajuntament que investigui els fets i en un termini màxim de 30 dies li comuniqui “els resultats de la inspecció i les mesures adoptades”. En cas que no faci res, li demana que justifiqui aquesta inacció. El director de l’Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, insta l’Ajuntament a prendre accions “per depurar les possibles responsabilitats administratives, civils i penals”. De moment, dijous ja hi ha prevista una reunió de l’alcalde i el responsable de l’arxiu amb la Diputació.

L’informe d’Antifrau diu que en les obres de construcció de l’Auditori-Teatre, que es van allargar deu anys per manca de finançament, hi va haver “gravíssimes deficiències de direcció i gestió tècnica”. També denuncia una “falta de diligència” per part de l’Ajuntament tenint en compte que tracten amb diners públics.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 798 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't