EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Concentracions arreu contra el judici de l’1-O

A la Plaça Major de Vic hi ha tornat a sonar el toc de sometent

El 9 Nou
12/02/2019
Vic

El toc de sometent pel qual l’alcaldessa de Vic està citada a declarar el 25 de febrer ha tornat a ressonar aquest dijous al vespre a la plaça Major. Ho ha fet amb motiu de la concentració contra el judici del procés, una manifestació que s’ha reproduït a molts municipis catalans, entre els quals Ripoll, Torelló, Manlleu o Moià. A la capital d’Osona s’hi han concentrat entre 3.000 i 4.000 persones. L’alcaldessa, Anna Erra, ha descrit la jornada d’avui com un “dia trist”, perquè “han fet seure al banc dels acusats el nostre govern i els nostres Jordis. Estan eliminant tots els drets fonamentals dels catalans i demostrant que, qui gosa desafiar l’Estat, després ho ha de pagar”. També ha reclamat que el judici sigui just i que es respecti la presumpció d’innocència.

A l’acte, conduït pel periodista Marc Güell, hi ha participat també Maria Balasch, d’Esquerra Republicana, que ha recordat especialment l’exconseller gurbetà Carles Mundó, ara a Madrid, i la secretària d’ERC, Marta Rovira. Balasch ha dit que el judici es “basa en un relat dels fets manipulats”, que és “injust i vergonyant”, però també ha assegurat que malgrat la repressió “no ens aturaran”. Susanna Vives, de la CUP, llançava una crida als concentrats perquè es mobilitzin tants dies com calgui contra una “justícia antiquada que mostra un Estat antiquat i recorda la foscor d’èpoques passades”.

També han pres part en la concentració els Avis i Àvies de la plaça de Vic, que es manifesten cada setmana demanant la llibertat dels presos, i Blanca Garcia i Maria Rosa Llimós, del CDR Alt Ter, que han qüestionat el sentit de dialogar amb el govern central: “Quin sentit té negociar amb algú que et diu que el dret a l’autodeterminació no surt a la Constitució i que va aplicar el 155? Quin sentit té dialogar amb algú que mentre diu que dialoga manté a la presó o a l’exili persones que van lluitar pels seus drets?”.

L’acte l’ha tancat la música de Pep Poblet i Joan Ramon Puntí, a més a més de crits de vaga general.

A Ripoll, unes 150 persones s’han concentrat davant l’Ajuntament. L’alcalde, Jordi Munell, ha fet el discurs i la consellera Teresa Jordà ha llegit una part del manifest conjunt.

I, igualment, hi ha hagut actes a Manlleu, Torelló, Prats de Lluçanès o Moià.

 

LA PREGUNTA

Qui quedarà en primera posició a les eleccions al Parlament?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't