EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Dolors Costa optarà a l’alcaldia de Campdevànol com a independent

Gent de Poble es presentarà aquest dimecres. Costa confirma el distanciament de Junts

L’actual alcaldessa de Campdevànol, Dolors Costa, farà públic aquest dimecres la candidatura independent amb la qual optarà a la reelecció, un cop alliberada del paraigua de Junts amb el qual es va aconseguir la majoria absoluta el 2019. La nova proposta es deslligarà de cap patrocini polític superior, si bé tindrà vincles amb el partit independent que a escala comarcal està preparant el president del Consell Comarcal, Joaquim Colomer. Els membres de la candidatura també es coneixeran aquesta setmana, però suposaran una renovació respecte als que van formar part del grup de Junts per Campdevànol que liderava la mateixa Costa, si bé pot haver-hi la continuïtat d’algun regidor actual.

La crisi entre Dolors Costa i la direcció comarcal de Junts es va evidenciar a mig mandat, amb la sortida de l’anterior alcalde de Campdevànol, Joan Manso, de l’equip de govern del qual era regidor. D’aleshores ençà la relació entre Costa i Manso s’ha refredat tant que fins i tot Junts ja ha presentat la seva pròpia candidatura amb el nom de Sumem per Campdevànol. Dolors Costa ja havia manifestat reiteradament la seva voluntat d’emprendre camí com a independent en cas de seguir lligada en el món polític local. A més d’alcaldessa també és consellera comarcal, dins de l’equip de govern que presideix Joaquim Colomer, a qui continua fent costat en lloc de secundar la resta de membres de Junts que pretenien forçar-lo a dimitir.

El panorama polític de Campdevànol es presenta complex pel nombre de propostes que concorreran a les urnes. A banda dels tres partits amb representació a l’actual consistori –Junts (Sumem), ERC i CUP– també han anunciat que hi concorreran el PSC, el grup independent de Costa amb el nom de Gent de Poble, i fa setmanes Aliança Catalana va fer pública la voluntat de ser-hi presents. L’última escissió entre els socialistes podria diversificar encara més l’espectre de cara a les municipals del maig. El nou consistori resultant es preveu fraccionat i, per tant, l’equip de govern que en resulti dependrà dels acords posteriors entre els regidors electes.

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 282 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't