EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El crit de llibertat ressona a la plaça de Vic

Milers de persones s’han concentrat a la plaça Major de Vic el dia de la Vaga General per reclamar la llibertat dels presos polítics


08/11/2017
Vic

Com a colofó a la jornada de vaga general per reclamar la llibertat dels presos polítics, la plaça Major de Vic s’ha omplert de nou per mostrar el rebuig a la judicialització de la política i a l’empresonament de part del govern de la Generalitat i els líders de l’ANC i Òmnium. L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha explicat el viatge que més de 200 alcaldes van fer dimarts a Brusel·les per donar suport al president Carles Puigdemont i la resta de consellers que no estan empresonats. Erra ha assegurat que els alcaldes “estarem al vostre costat per protegir les institucions i recuperar el govern legítim de la Generalitat”. Josep Comajoan, del Comitè de Defensa de la República de Vic, ha destacat l’èxit de la vaga “malgrat els intents de fer-la fracassar de la patronal i els sindicats majoritaris” i ha recordat la desena d’osonencs que durant tot el dia són a Puigcerdà per tallar la frontera. Carme Vilaró, de l’ANC Vic, ha recordat que l’aplicació de l’article 155 està encallant subvencions a entitats del tercer sector i fa perillar llocs de treball. Des d’Òmnium, Alfred Verdaguer, ha reclamat el retorn a la normalitat democràtica i el rebuig a la judicialització de la política. La dona de Carles Mundó i els seus fills també assistit a l’acte amb una pancarta reclamant el seu alliberament. L’acte ha acabat amb la interpretació de la Santa Espina i l’Emigrant a càrrec de Jofre Bardolet i David Bofias. Els assistents han fet ressonar a la plaça el crit de llibertat després de canta Els Segadors.

 

 

Al Ripollès, la concentració a Ripoll ha congregat unes 500 persones. L’alcalde, Jordi Munell, ha explicat que Bèlgica tracta molt dignament al president i la resta de consellers del govern català que són a Bèlgica.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 473 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't