EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El PSC es marca l’objectiu de “governar en lloc de manar” a Vic

Salvador Illa ressalta del candidat a l’alcaldia de la ciutat la voluntat d’assolir “el bé comú”

Manar i governar són dos verbs que en política sovint es fan servir com a sinònims, tot i no ser-ho. En la seva visita a Vic per acompanyar Miquel Ylla –candidat a l’alcaldia de la ciutat–, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, va voler remarcar el matís: manar “és dir el que s’ha de fer i prou”, mentre que governar “és treballar per assolir el bé comú a través de propostes”. I precisament aquesta és l’estratègia que el cap de llista dels socialistes vigatans s’ha marcat en aquesta campanya electoral per tornar a ser importants al consistori, on en els dos darrers mandats s’han quedat amb un regidor. “Som els de governar”, va expressar qui va ser ministre de Sanitat.

En l’àmbit local, Ylla –el vigatà escriu el seu cognom amb y mentre que el primer secretari ho fa amb i– va comparar la cursa electoral que està vivint amb una de les seves grans aficions: l’alpinisme. Després de reconèixer que en un primer moment no veia clar això d’encapçalar la candidatura, “la insistència d’en Salvador em va fer caure del cavall”. I en l’inici de la travessa, tal com passa a les muntanyes “penses, què hi faig jo aquí?”, va comentar el cardiòleg, però quan s’arriba al cim “és fantàstic”. Un objectiu final que diumenge s’hauria de traduir en una millora de resultats. I no només a Vic, sinó tal com va expressar el màxim representant socialista a Catalunya “a tot Osona”. De fet, Illa, que ha trepitjat la comarca en diverses ocasions l’últim any, va constatar aquest dimecres que el clima electoral “és molt diferent al de fa quatre anys enrere”, en què el procés independentista marcava l’agenda política. “Ara la campanya va de mercats municipals, generar riquesa, potenciar la cultura…” Amb la voluntat de ser decisius al govern de la ciutat, Ylla va expressar que en temes municipals “ens entendrem”, i que les úniques línies vermelles seran “la mala fe i la intolerància”.

Tot i que estava previst un passeig a peu des del barri del Remei fins a la Plaça amb visita inclosa al rectorat de la UVic, la comitiva socialista va optar per fer el trajecte amb vehicle a causa de la pluja que queia.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 109 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't