EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els partits d’esquerres i Junts continuen sense arribar a cap acord per fer un govern alternatiu al d’Aliança Catalana

No hi ha acord quan falten poques hores pel ple d’investidura. Si no hi ha una aproximació abans de dissabte a les 12 del migdia, Orriols serà alcaldessa


16/06/2023
Ripoll

Quan falten poques hores pel ple d’investidura, no hi ha acord entre els partits per crear un front comú per evitar que Sílvia Orriols, d’Aliança Catalana, sigui la nova alcaldessa de Ripoll. ERC, PSC i la CUP acaben de fer públic un comunicat en què mantenen el seu acord perquè Chantal Pérez (ERC) sigui la nova alcaldessa. Per aconseguir-ho, però, caldria que Junts, que va ser la segona força més votada el 28M, els hi donés suport.

Junts, per la seva banda, fa una proposta alternativa. Veta, però, la presència de la CUP en aquest govern alternatiu al de Sílvia Orriols. Els tres partits d’esquerres es mantenen units perquè consideren que ara no és el moment de “bloquejar i vetar grups polítics democràtics”. Recorden el ERC, PSC i la CUP sumen 7 regidors i representen el 42% dels vots del 28 de maig. En les negociacions ja han acordat fins i tot cinc punts prioritaris dels seus programes per tirar endavant.

Si les dues parts no arriben a un acord abans de dissabte a les 12 del migdia, Sílvia Orriols es convertirà en la nova alcaldessa de Ripoll.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 407 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't