EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Els resultats afavoreixen la reedició del pacte de govern a Balenyà

Junts per Balenyà perd el regidor que guanya Units, mentre que Sumem puja amb el que perd ERC


29/05/2023

La candidatura independent Junts per Balenyà (JpB), que encapçala l’actual alcalde, Carles Valls, ha estat la força més votada per quarta vegada consecutiva a Balenyà. Ara bé, continuant la tendència de fa quatre anys ha perdut un regidor en un consistori que queda molt ajustat: quatre representants de JpB, tres d’Units (la candidatura associada a Junts i que compartia govern amb els independents), tres més de Sumem i un d’ERC, que ha vist com es girava la tendència alcista de les dues anteriors conteses electorals en què David Soldevila havia doblat representació. Tot apunta a una reedició del pacte entre Junts per Balenyà i Units pel Poble.

“Són vasos comunicants, tant al govern com a l’oposició”, deia aquest diumenge a la nit Carles Valls, en plena celebració dels resultats. “Estem contents perquè som un grup independent, sense cap partit al darrere i que ja portarem 16 anys guanyant les eleccions.” Valls relativitzava el fet de perdre un regidor en benefici del seu actual soci de govern. “Units ha tingut dues regidories que arrosseguen molta gent, sobretot ensenyament amb la inauguració de l’institut escola. Estem contents per ells i per nosaltres.” Sobre la continuïtat de l’actual govern, Valls era taxatiu: “O revalidem el govern o no hi ha cap més possibilitat, almenys per part nostra”.

Oriol Usart, cap de llista d’Units pel Poble, tampoc ho descartava: “Ara s’han ajustat les forces i ens veiem amb més força que fa quatre anys a l’hora de posar condicions”. En aquest sentit, no descarta la possibilitat de plantejar partir-se l’alcaldia. Tot i estar “molt contents”, Usart no amagava certa decepció per haver-se quedat “a vuit vots del quart regidor” que hauria equilibrat més les forces. El regidor que ballava, però, va anar a parar a Sumem, la candidatura associada al PSC encapçalada per Josep Tió, que, com Units, guanya un regidor i puja fins als tres. Qui el perd és la candidatura republicana encapçalada per tercera vegada consecutiva per David Soldevila. Fa vuit anys va recuperar la representació. En fa quatre la va doblar.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 194 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't