EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC demana a un seu regidor de Calldetenes que plegui després que hagi acceptat entrar a govern

Màrius Valls apel·la a la necessitat d’avançar en temes eterns d’urbanisme, com el POUM o el Torrental

Màrius Valls, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Calldetenes, ha passat a comandar la Regidoria d’Urbanisme de bracet amb Joan Saborit (Junts). Això, que implica que assumeix responsabilitats de govern malgrat que el seu grup està a l’oposició, ha portat el partit a demanar-li que renunciï a l’acta perquè pugui entrar una altra persona en lloc seu i ERC mantingui, d’aquesta manera, els quatre representants al consistori.

Segons explica la cap de llista republicana, Irene Puigdesens, després que el govern de Junts i Compromís per Calldetenes oferís a Valls implicar-se en urbanisme, ella mateixa es va reunir amb l’alcalde i es va valorar la possibilitat, però finalment van decidir desestimar-la.

La proposta s’hauria quedat aquí, però el regidor va continuar amb negociacions per compte propi i al ple d’aquest divendres al migdia se li oficialitzaven les atribucions d’urbanisme. ERC va emetre un comunicat tot seguit al·legant que havia trencat “la disciplina de grup” i “abandonat el consens d’equip i el projecte amb el qual es va presentar a les eleccions del maig del 2023”, motiu pel qual es demana a Valls que plegui.

“Si bé l’acta és personal”, diu el text, “per pura ètica hauria de retornar-la, donat que ha decidit passar a representar un projecte completament diferent i que res té a veure amb els plantejaments que van atorgar-li els vots per formar part del plenari”.

El regidor descriu, per la seva banda, la mateixa seqüència de fets. I justifica la decisió d’acceptar la regidoria compartida d’urbanisme referint-se a la “necessitat de desencallar temes” que el poble arrossega de fa temps, entre els quals el nou POUM, el futur del Torrental, les Adoberies, el retorn de subvencions pel pavelló o l’etern conflicte amb Sant Julià al voltant de la Font d’en Titus.

Considera que l’avala el bagatge de diverses etapes a dins l’Ajuntament i, sobretot, una feina intensa “picant pedra” també des de l’oposició el mandat passat: “La situació d’ara no és agradable, però al meu entendre havíem d’acceptar la proposta. Ens permetrà treballar més i millor a favor dels interessos dels 2.000 i escaig veïns i veïnes de Calldetenes”.

La pilota és ara mateix a la seva teulada i Valls avança que no té intenció de renunciar a l’acta de regidor, de manera que el més probable és que continuï al consistori com a no adscrit.

Les eleccions del maig a Calldetenes les va guanyar ERC amb 403 vots i quatre regidors. Tot i això, el partit encapçalat per Irene Puigdesens està a l’oposició fruit d’un pacte de govern entre Junts –que va obtenir també quatre regidors– i els tres de CxC, les sigles independents que comanda l’exalcalde Jaume Mas.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà noves eleccions a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 416 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't