EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC demana a un seu regidor de Calldetenes que plegui després que hagi acceptat entrar a govern

Màrius Valls apel·la a la necessitat d’avançar en temes eterns d’urbanisme, com el POUM o el Torrental

Màrius Valls, regidor d’ERC a l’Ajuntament de Calldetenes, ha passat a comandar la Regidoria d’Urbanisme de bracet amb Joan Saborit (Junts). Això, que implica que assumeix responsabilitats de govern malgrat que el seu grup està a l’oposició, ha portat el partit a demanar-li que renunciï a l’acta perquè pugui entrar una altra persona en lloc seu i ERC mantingui, d’aquesta manera, els quatre representants al consistori.

Segons explica la cap de llista republicana, Irene Puigdesens, després que el govern de Junts i Compromís per Calldetenes oferís a Valls implicar-se en urbanisme, ella mateixa es va reunir amb l’alcalde i es va valorar la possibilitat, però finalment van decidir desestimar-la.

La proposta s’hauria quedat aquí, però el regidor va continuar amb negociacions per compte propi i al ple d’aquest divendres al migdia se li oficialitzaven les atribucions d’urbanisme. ERC va emetre un comunicat tot seguit al·legant que havia trencat “la disciplina de grup” i “abandonat el consens d’equip i el projecte amb el qual es va presentar a les eleccions del maig del 2023”, motiu pel qual es demana a Valls que plegui.

“Si bé l’acta és personal”, diu el text, “per pura ètica hauria de retornar-la, donat que ha decidit passar a representar un projecte completament diferent i que res té a veure amb els plantejaments que van atorgar-li els vots per formar part del plenari”.

El regidor descriu, per la seva banda, la mateixa seqüència de fets. I justifica la decisió d’acceptar la regidoria compartida d’urbanisme referint-se a la “necessitat de desencallar temes” que el poble arrossega de fa temps, entre els quals el nou POUM, el futur del Torrental, les Adoberies, el retorn de subvencions pel pavelló o l’etern conflicte amb Sant Julià al voltant de la Font d’en Titus.

Considera que l’avala el bagatge de diverses etapes a dins l’Ajuntament i, sobretot, una feina intensa “picant pedra” també des de l’oposició el mandat passat: “La situació d’ara no és agradable, però al meu entendre havíem d’acceptar la proposta. Ens permetrà treballar més i millor a favor dels interessos dels 2.000 i escaig veïns i veïnes de Calldetenes”.

La pilota és ara mateix a la seva teulada i Valls avança que no té intenció de renunciar a l’acta de regidor, de manera que el més probable és que continuï al consistori com a no adscrit.

Les eleccions del maig a Calldetenes les va guanyar ERC amb 403 vots i quatre regidors. Tot i això, el partit encapçalat per Irene Puigdesens està a l’oposició fruit d’un pacte de govern entre Junts –que va obtenir també quatre regidors– i els tres de CxC, les sigles independents que comanda l’exalcalde Jaume Mas.

LA PREGUNTA

Creu que la taxa d’alcoholèmia per poder conduir s’hauria de rebaixar?

En aquesta enquesta han votat 316 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't