EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC fa valer l’obra de govern per reivindicar-se a Manlleu

Entre els segells d’Eva Font, però, més feminisme, treball en equip i lideratge horitzontal

Haver posat en marxa el festival Viu Manlleu en plena pandèmia, la tarifació social a les escoles bressol o l’obstinació de l’alcalde, Àlex Garrido, perquè les obres del polígon industrial del Mas vagin endavant. Són tres exemples de projectes que Esquerra Republicana ha treballat els últims anys i que consideren que l’avalen de cara a demanar novament el vot a la ciutadania. L’objectiu és mantenir l’alcaldia que ostenten des de l’any 2003, i per això el grup va repassar aquest diumenge tant l’obra de govern com les principals mesures que voldrien desplegar a la ciutat després de les eleccions. Es tracta d’un programa “ambiciós però realista”, en paraules de la cap de llista, Eva Font, que justament combina l’experiència de cinc mandats pilotant el consistori amb la detecció de noves necessitats i el convenciment que la societat contemporània demana “noves maneres de fer política”. Això passa, en el cas d’ERC a Manlleu, per presentar de número 1 la que podria ser la primera alcaldessa de la història del municipi: una Eva Font que aquest diumenge va reiterar l’esperit de treballar en equip i impregnar l’Ajuntament del savoir faire propi de les dones, amb actius com el lideratge horitzontal.

Seguint aquesta màxima, van ser els integrants de la candidatura els encarregats de presentar què proposen per al pròxim mandat. El plantejament és continuista, amb pilars com no quedar-se amb el Mas i ampliar també el polígon industrial del Verdaguer, o incrementar l’oferta de formació postobligatòria a Manlleu, però ERC també preveu construir dues pistes a l’aire lliure al pavelló, impulsar la contractació de joves i majors de 45 anys o oferir habitatge per a gent gran a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, així com productes menstruals gratuïts. Una altra carpeta clau per als republicans és la de la seguretat, però “abordant-la juntament amb drets socials”, va explicar Pere Compte, “tot i que necessitem una policia reactiva, hem d’anar a l’arrel del problema, actuar en el que fa que un nano acabi delinquint. Això vol dir treballar plegats agents cívics, mediadors, patrulles de proximitat… i mantenir la formació antirumors o les activitats interculturals, perquè les percepcions d’inseguretat sovint en basen en el desconeixement”.

En una època econòmicament complicada, Eduard Robles, l’actual regidor d’Hisenda i número 2 de la candidatura d’ERC, va fer valer novament la carta de l’experiència a l’hora de detallar d’on sortiran els diners per desplegar aquestes polítiques. D’una banda, racionalitzar la despesa, amb mesures com renovar tota la il·luminació pública de Manlleu, i, de l’altra, materialitzar els creixements residencials i industrials previstos al nou POUM.

LA PREGUNTA

La conducta de Puigdemont, com diu el conseller d’Interior, va ser “impròpia”?

En aquesta enquesta han votat 118 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't