EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

ERC i Junts aposten per reeditar un pacte ampli al Consell d’Osona

Després de l’empat tècnic entre tots dos partits, la presidència cauria ‘a priori’ de la banda dels segons


09/06/2023
Vic

L’empat tècnic entre ERC i Junts pel que fa a resultats comarcals després de les eleccions del 28 de maig ha obert una dimensió desconeguda al Consell d’Osona. Tots dos partits hi estaran representats aquest mandat amb la mateixa quantitat de consellers –11– i, globalment, cap s’ha imposat amb prou contundència a l’altre ni en vots ni en regidors.

D’una banda, sembla que la presidència hauria de caure de la banda de Junts, però per mil·lèsimes de diferència en aplicar la fórmula, i tant Enric Roca, coordinador del grup a Osona i el Lluçanès, com Jordi Fàbrega, el seu homòleg a ERC, advoquen per la prudència a l’espera dels resultats finals que ha de validar i oficialitzar la Junta Electoral.

Malgrat aquest escenari d’incertesa, sí que totes dues forces apostarien a priori per evitar l’estira-i-arronsa polític i reeditar un pacte ampli com els dels últims mandats. “El Consell ha de ser un instrument encarat a pensar i preparar el futur d’Osona”, apunta Roca, “ens hem de marcar l’objectiu que tothom s’hi senti implicat”. Fàbrega hi afegeix que “les converses estan encara en una fase molt inicial, però veiem bé un acord ampli en tractar-se d’una administració que té com a màxima estar al servei dels ajuntaments i mancomunar serveis”.

En qüestió de noms, mateixa tònica. Tot i que Roca admet que han començat a pensar en figures per a una possible presidència de Junts, “abans hi ha alcaldies importants pendents de tancar. Els graus d’implicació als consistoris seran claus per veure si hi ha opcions de compatibilitat o no amb responsabilitats al Consell”.

L’última fotografia del mandat 2015-2019

Els alcaldes i alcaldesses del mandat 2015-2019 es van trobar dimecres, en l’última sessió de l’òrgan que els aplega i que presideix Marc Verdaguer (Calldetenes). Dels 51 d’Osona, el Lluçanès i l’EMD de Sant Miquel de Balenyà, en plegaran com a mínim la meitat, 21. Carles Valls (Balenyà) va tenir unes paraules de record per a Ferran Teixidó, del Brull, que va morir el juny de l’any passat en un accident amb el tractor.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 202 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't