EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Gil Salvans agafa el relleu a Josep M. Freixanet, que deixa 20 anys d’alcaldia

Al Lluçanès han estat rècord els municipis que aquesta vegada han tingut llista única a les eleccions

El 9 Nou
18/06/2023
Olost

Aquest dissabte també es van fer plens molt plàcids de constitució de nous ajuntaments. És el cas dels municipis amb llista única, en què el nom de l’alcalde ja sabia des del 24 d’abril passat, termini màxim per a la presentació de candidatures i en què ja es va saber, per tant, en quins municipis només n’hi hauria una.

És el cas d’Olost, on aquest dissabte es va oficialitzar el relleu a una de les alcaldies més veteranes d’Osona -ara ja Lluçanès-, com era la de Josep M, Freixanet. Després de 20 anys deixava l’alcalcia i el seu lloc l’ha agafat Gil Salvans, que el 28 de maig passa no va tenir tenir competidor a les urnes.

En al cas del Lluçanès, són majoria -i cada vegada més-, els municipis que arriben a les eleccions municipals amb una única candidatura. Com recollia La Rella, la revista quinzenal de la comarca, aquesta vegada 9 dels seus 14 municipis ja coneixien d’entrada qui seria el seu alcalde. La progressió havia estat de quatre el 2007, dos el 2011, cinc el 2015 i vuit el 2019.

Els nou municipis amb llista única aquest 2023 al Lluçanès han estat Olost, Lluçà, Sobremunt, Sant Agustí de Lluçanès, Sant Boi de Lluçanès, Alpens, Merlès, Sant Bartomeu i Sant Martí d’Albars.

JORDI FÀBREGA, CAP ALS 28 ANYS D’ALCALDIA

Un altre cas molt particular no només a Osona sinó en el conjunt del país és el de Sant Pere de Torelló, on Jordi Fàbrega va tornar a ser investit alcalde aquest dissabte després de liderar, per tercera vegada consecutiva, una llista única al poble, la d’Entesa per Sant Pere. Fàbrega va en camí d’arribar als 28 anys com a alcalde de Sant Pere. Amb més de 2.500 habitants, és el municipi més gran de Catalunya on el 28 de maig es va presentar una sola candidatura a les eleccions.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 319 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't