EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ignasi Puig liderarà el nou PDECat a Osona

Vigatà. 44 anys. Exprimer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vic. Aquestes són algunes de les dades del currículum d’Ignasi Puig, l’home que liderarà l’executiva del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat) a Osona.


03/10/2016
Vic

Ignasi Puig s’ha imposat a les primàries del PDECat a Osona. Ho ha fet amb una victòria folgada (58% dels sufragis) sobre Joan Roca, alcalde de Gurb i president del Consell Comarcal d’Osona, que s’ha quedat al 42%. D’aquesta manera, Puig rellevarà Joan Vergés a la direcció del nou partit. I ho farà amb una missió: evitar una fractura entre guanyadors i perdedors. Tot i que de cara enfora la campanya ha estat de guant blanc, un procés de primàries sempre genera tensions internes. Segurament conscient d’això, la coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, dissabte, en el moment de votar a la seu del partit a Vic, ja va llançar un avís: “Un cop la gent s’hagi expressat tots hem d’anar a l’una per enfortir el partit”. Això, traduït, significa que a la nova executiva de Puig hauria d’haver-hi representants de la llista de Roca i, també, de la d’Arnau Basco, l’alcalde d’Orís que també s’havia postulat per dirigir el partit però que finalment no va acabar presentant candidatura. Per tenir pau, pensen des de la direcció, cal que totes les famílies tinguin veu.

Després de les felicitacions de rigor, que es van produir via telefònica el mateix dissabte al vespre un cop comunicat oficialment l’escrutini, ara arribarà l’hora de la negociació. El moment d’asseure’s, de contrastar projectes i també de fer cessions. Negociar és això. Aquestes primàries, a banda d’escollir els noms de la nova direcció, també serviran per posar a prova la resistència d’un partit hereu de l’antiga Convergència, la força hegemònica a Osona durant els últims 35 anys. No obstant això, existeix una dada rellevant: a les últimes eleccions -la repetició dels comicis al Congrés i al Senat del 26J- ERC va passar la mà per la cara per primera vegada a Convergència a Osona. És una espina que els ja exconvergents, de bracet amb ERC al Parlament de Catalunya en el marc de JxSí, porten clavada. I saben que, per treure-se-la, han de marcar perfil propi. Amb el naixement de la nova formació -el Ministeri de l’Interior donarà l’OK a la denominació de Partit Demòcrata Europeu Català-, els quadres del partit volen començar a bastir el projecte de zero sense renegar de l’herència de l’antiga Convergència. Comença l’era d’Ignasi Puig.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 416 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't