EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La CUP aixeca la bandera de l’esquerra independentista

Asseguren haver liderat l’oposició a Vic reclamen ser importants “per fer un gir de guió”

La cançó que sona sense parar en la prèvia dels actes de la CUP és una declaració d’intencions del que esperen de cara a les municipals d’aquest diumenge. “La vida és dels valents”, diu el tema No hi ha dies dolents del grup L’Al’ba, i escoltant els parlaments de l’acte central de la CUP Alt Ter –que inclou Osona, el Ripollès i el Lluçanès–, que es va fer dimecres al vespre a Vic, el repte que es planteja l’esquerra independentista als municipis és d’alçada. D’una banda, i tal com van recordar en diverses ocasions tant el diputat al Parlament Carles Riera com la candidata a l’alcaldia de Vic, Carla Dinarès, “no amagar l’estelada”, en el sentit de mantenir viva la flama per aconseguir la independència dels Països Catalans “sense refusar el conflicte amb l’Estat”. De fet, el símbol independentista amb l’estel roig presidia l’escenari de l’auditori del Sucre, en una imatge poc habitual en aquesta campanya electoral.

En el primer bloc de l’acte, dedicat a l’Alt Ter, la candidata a Campdevànol –Mariona Baraldés– i el número 5 de la llista a Vic –Arnau Comajoan– van repassar reptes conjunts de les dues comarques, com un model de turisme “que es decideix als despatxos sense tenir en compte les persones”, la manca d’habitatge assequible a les ciutats i també a les zones rurals, o la recuperació d’infraestructures en mans privades “per posar-les al servei públic”, com la central hidroelèctrica de Can Trinxet, a Sant Quirze de Besora.

En el segon bloc, Montserrat Vinyets i Carles Riera –ambdós diputats de la CUP al Parlament de Catalunya– van fer una crida a combatre “la neutralitat”, perquè és un escenari “que fa que res canviï”.

Amb aquesta idea precisament hi van jugar fort tant Susanna Vives –número 2 a Vic– com la cap de llista a la capital d’Osona, Carla Dinarès. “Hem liderat l’oposició aquests quatre anys, i mai hem apuntalat la majoria convergent”, va etzibar Dinarès des de l’escenari, tot remarcant que la ciutat “necessita un gir” i aquest ha de ser “des de baix cap a l’esquerra”, va concloure Vives.

LA PREGUNTA

Anireu aquest any a les manifestacions per la Diada?

En aquesta enquesta han votat 109 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't