EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

La meitat dels policies de Torelló agafen la baixa per Carnaval

L’Ajuntament assegura que la seguretat està garantida per altres vies i creu que hi poden haver més baixes


01/03/2019
Torelló

La meitat dels agents de la Policia Local de Torelló estaran de baixa mèdica com a mínim els dos dies que queden del Carnaval de Terra Endins. D’entrada estava previst que treballessin uns 18 agents ja que n’hi havia d’altres que estaven de baixa prèviament, explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Marc Fontserè, que diu que per ara “en queden 7 o 8” tot i que no descarta que entre avui i demà hi hagi més baixes al cos: “treballem amb aquesta hipòtesi”. El regidor diu que “entenc que és una reivindicació” en el marc de les negociacions per les condicions laborals i econòmiques. “No dic que facin comèdia, si els metges diuen que no estan en disposició no s’hi pot fer res”, comenta.

El secretari general de Serveis Públics a Osona del sindicat UGT, Pep González, a qui remeten els agents, diu que “la pressió de mesos de mobilització” en què els policies demanen millores de les condicions laborals que fa temps que arrosseguen “comporta que tinguin episodis d’ansietat”. Explica que “de la nit al dia s’ha tergiversat el que s’havia acordat a l’octubre al calendari, quan els van posar que havien de treballar tots”. Segons González, “estant bastant tocats anímicament” i “tenint en compte que és un cos policial, és perillós que els agents treballin si no estan al 100%”. Des d’UGT diuen que “no trobem sortida en aquest conflicte” i que “no hi ha solucions sobre la taula”.

El regidor Fontserè remarca que la seguretat ciutadana en tots els actes està garantida ja que va a càrrec dels Mossos d’Esquadra, que despleguen un dispositiu similar al de l’any passat. Per portar a terme les tasques pròpies de la Policia Local com la regulació del trànsit, els talls de carrers, buidar els carrers per on passa la rua de vehicles i aspectes relacionats amb l’ordenança de Civisme s’ha contractat una empresa de control i també agents cívics. A més durant la rua també es comptarà amb el suport de Protecció Civil, explica el regidor. Tot plegat, però, “és un maldecap”i les entitats organitzadores de les festes com ACTE i els Deixebles de Sant Feliu “estan col·laborant i els agraïm la comprensió” per solucionar els aspectes logístics.

 

 

LA PREGUNTA

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 282 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't