EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Audiència absol els exdirigents de PxC acusats de voler matar Anglada

La sentència conclou que no hi havia ‘un pla concret i seriós’ a punt d’executar


13/02/2018
Vic

L’Audiència de Barcelona ha absolt els tres líders de Plataforma per Catalunya que Josep Anglada, expresident del partit, acusava d’haver ordit un pla per matar-lo la tardor de 2014. La sentència conclou que, contràriament al que defensava l’acusació, no hi havia un plantejament “concret i seriós” a punt d’executar i també que no hi ha proves que demostrin la “voluntat ferma” de Joan Carles Fuentes, Robert Hernando i Ignacio Mulleras “d’atemptar contra la vida i la integritat física” de Josep Anglada.

En el judici, que va tenir lloc dimarts a l’Audiència de Barcelona, l’acusació va mantenir les penes sol·licitades -d’entre dos i nou anys de presó– i va defensar que els tres líders de PxC havien planejat emborratxar l’expresident del partit en un dinar al Roquet de Tavèrnoles, aconseguir que donés positiu en un control d’alcoholèmia dels Mossos d’Esquadra i fins i tot fer-lo xocar amb un camió. El rerefons de tot plegat seria inhabilitar-lo com a polític i que no es pogués presentar a les eleccions municipals del maig de 2015.

La principal prova de l’acusació eren unes gravacions d’àudio enregistrades per l’advocat Francesc Bueno, també exmembre del partit, en què suposadament Fuentes, Hernando i Mulleras parlaven de la trama. La policia va concloure que eren originals, però que havien estat editades, motiu pel qual l’Audiència en qüestiona el valor.

La fiscal ja havia demanat l’absolució dels tres acusats.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 327 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't