EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

M. Àngels Casals, cap d’una llista renovada de la CUP a Torelló

La lluita contra les desigualtats, la sobirania i la mirada femininista, prioritats del grup


28/03/2023
Torelló

Maria Àngels Casals, actual regidora del grup i que el 2019 anava de número 2, encapçala la llista de la CUP Torelló-Som Poble en les eleccions municipals del 28 de maig. Un altre dels cinc regidors actuals repeteix en els cinc primers llocs, Jordi Casas (4). En la resta de primeres posicions s’hi estrenen Joan Cunill (2) i Noemí Pantoja (3), i Mireia Garriga, que el 2019 havia ocupat la vuitena posició, ara va de número 5. El grup va donar a conèixer la candidatura aquest dissabte al migdia, en un acte a la plaça Vella que van presentar Cesc Manrique, cap de llista els anys 2015 i 2019, i Elena Crespi, també regidora des de 2015.

Entre els llocs 6 i 10 hi ha Mercè Piqué, el també regidor actual Jordi Casanova, Aina Vinyes, Arnau Segura i Laia Sala. En la seva intervenció, Maria Àngels Casals va destacar que el projecte del grup és “col·lectiu”, i va situar com a grans prioritats la lluita contra les desigualtats, la sobirania “com a país i com a poble” i la mirada feminista –“que no va contra ningú”– en les polítiques.

Sobre la possibilitat de ser la primera alcaldessa de Torelló, així la va presentar Cesc Manrique, Maria Àngels Casals deia que ho considera com a opció, però que cal esperar als resultats electorals. Casals, metgessa ara jubilada, va ser regidora independent pel PSC del 1995 al 2011, formant part dels governs que va encapçalar Miquel Franch, entre 1999 i 2011. La seva implicació amb la CUP es remunta a vuit anys enrere, també com a independent, i així continua. “Sempre he estat un esperit lliure”, deia aquest dissabte.

A més de Maria Àngels Casals, en la presentació hi van intervenir altres integrants de la llista, sobretot les noves incorporacions, que van agafar el micròfon per explicar els motius pels quals se sumen al projecte.

Cesc Manrique i Elena Crespi també van reivindicar el paper del grup, que en els dos mandats que ha tingut representació a l’Ajuntament ha estat a l’oposició, en l’avenç de qüestions com l’increment del pressupost municipal destinat a polítiques d’igualtat, la configuració definitiva de l’equipament cultural en què es convertirà l’antic edifici d’El Club i l’escola de carrossaires.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 875 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't