EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marçal Ortuño, alcalde de Torelló, vicepresident de la Federació de Municipis de Catalunya

L’entitat s’ha reunit a Lleida per renovar la direcció d’acord amb el nou mandat municipal. L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, forma part de l’executiva

El 9 Nou
18/10/2023
Lleida

L’alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, ocuparà una de les vuit vicepresidències de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), que aquest dimecres s’ha reunit a Lleida per renovar la seva direcció d’acord amb l’arrencada del nou mandat municipal. El nou president de l’entitat és l’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas. Agafa el relleu a Olga Arnau, que havia estat al capdavant de la FMC des de 2019.

L’alcalde de Camprodon, Xavier Guitart, també formarà part del comitè executiu.

L’Assemblea de l’FMC ha aprovat la resolució ‘Municipalisme: Futur, Proximitat, Compromís’, en la que s’evidencia que per afrontar els reptes de futur des de l’eficiència, la proximitat i el compromís, és necessari que en aquest mandat municipal s’abordin de manera definitiva aspectes essencials per al municipalisme.

S’ha apuntat, en aquest sentit, revisar definitivament el finançament local, derogar la Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració local, elaborar una Llei de governs locals i una Llei de finances locals, actualitzar i revisar el fons de cooperació local, delegar competències amb recursos, treballar per la confiança mútua entre administracions i simplificació burocràtica i garantir l’equilibri territorial i la consideració de les especificitats dels petits municipis en la prestació de serveis a la ciutadania.

L’alcalde de Torelló ha fet coincidir la seva visita a Lleida per participar com a ponent a la 22a edició de Municipàlia, la fira internacional d’equipaments i serveis municipals. Ho ha fet per parlar sobre la normativa de càmeres de videovigilància a la via pública.

LA PREGUNTA

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 139 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't