EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Rovira demana calma sobre el seu retorn

Rovira afirma que no prendrà cap decisió precipitada ni imminent i que li agrada la interpretació de Llarena del Codi Penal


12/01/2023
Ginebra

La primera valoració que ha fet la secretària general d’ERC, la vigatana Marta Rovira, de la interlocutòria de Pablo Llarena en què només li imputaria un delicte de desobediència és que no prendrà “cap decisió precipitada ni imminent”. En un acte a Ginebra d’aquest dijous on ha rebut alguns dels candidats d’ERC a les eleccions municipals, entre els quals hi havia Maria Balasch (Vic) i Marcel Ortuño (Torelló), Rovira ha demanat calma sobre el seu possible retorn, perquè encara ha d’estudiar el cas amb l’equip jurídic del partit. Rovira sí que ha afirmat que li “agrada” la “música” de la interpretació de Llarena que ja entrat en vigor avui. Fa aquesta afirmació perquè són les “condicions” per defensar el republicanisme que ERC havia volgut generar quan el partit reclamava la reforma del Codi Penal.

Tot i això, Rovira ha subratllat que “la música que sona avui” és la que ERC havia establert quan van instar la reforma del Codi Penal, i guanyar així “drets, llibertats i democràcia”. “Si tot el que faig permet generar les millors condicions pel meu retorn, en el moment que ho puguem fer, ho farem, amb força i alegria, per tornar-me a retrobar amb el meu país“, ha valorat la dirigent republicana.

Des de Ginebra, on està exiliada des de fa gairebé cinc anys, ha insistit que no prendrà “cap decisió ni precipitada ni imminent”. Rovira ha apuntat que el nou Codi Penal s’està interpretant tal com estava “previst”, amb la desaparició de la sedició, i assegurant que els fets del 2017 “no són delicte”.

Finalment, Rovira ha acabat reiterant que ha d’estudiar el seu propi cas amb l’equip assessor i jurídic, i que també ha d’analitzar la seva situació des d’un punt de vista personal i també des d’un punt de vista familiar.

“Satisfacció” a ERC

A part de les declaracions de Rovira, el partit ha publicat un comunicat on mostren la seva “satisfacció” per l’eliminació de la sedició i les seves implicacions en matèria “antidepressiva”. Així mateix, la formació que presideix Oriol Junqueras referma el seu “compromís” amb la negociació amb l’Estat, i assegura que encara està vigent la lluita cap a l’amnistia i l’autodeterminació. “Avui es pot constatar que la reforma del Codi Penal suposa un benefici col·lectiu, no només per a l’independentisme, sinó per al conjunt dels demòcrates“, assegura el partit en el comunicat, on també afegeix que la interpretació que el Suprem va fer de la sedició en la sentència de l’1-O donava peu a condemnar altres moviments pacífics per aquest delicte.

ERC valora “positivament” el reconeixement, per part del jutge Llarena, que “no hi ha cap substitució del delicte de sedició sinó que se n’ha produït l’eliminació efectiva”. “Avui ningú no ho pot posar en dubte. A més, això acosta, admet Llarena, a “la despenalització” dels fets de l’1 d’Octubre”, afegeixen.

Amb aquesta interpretació de Llarena, ara Rovira i l’eurodiputada de Junts Clara Ponsatí només estan acusades de desobediència. El jutge ha dictat ordre de detenció a l’Estat per tal que declarin.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 137 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't