EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Marta Rovira demana unitat a l’independentisme

Ha intervingut per videoconferència al Consell Nacional d’ERC celebrat avui

El 9 Nou
22/09/2018
Barcelona

La secretària general d’Esquerra Republicana de Catalunya, la vigatana Marta Rovira, ha intervingut avui des de Suïssa al Consell Nacional que el seu partit celebrava a Barcelona. Després d’uns mesos de silenci a l’exili, Rovira ha fet una crida als republicans i al conjunt de l’independentisme perquè treballin pel consens necessari per fer efectiva la República Catalana. I, en aquest sentit, ha posat d’exemple la transversalitat de l’aturada de país del 3 d’octubre.

Havent definitiu l’1-O com un “punt de no retorn”, ha dit que “va ser possible gràcies al consens entre actors polítics i moviments socials, per la complicitat entre institucions democràtiques i ciutadania, per la coherència entre els mandats democràtics i el moviment popular, coherència entre política i carrer. És la gran lliçó, que avancem quan generem aquests grans consensos i només així l’independentisme pot ser una opció atractiva i majoritària”.

Rovira també ha reconegut que, ara mateix, aquests grans acords són una “assignatura pendent”. I ha recalcat que “consensuar no significa ni competir ni uniformar”.

Així mateix, la secretària general d’ERC ha apuntat que els presos polítics i exiliats no tindran un judici just i que aquest “serà polític. La nostra única força és la de la raó i la de la mobilització pacífica. Ni un bri de violència davant la repressió”.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 367 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't