EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Orra enceta un tercer període a Sau “amb els nervis del primer dia”

La diferència de només dos vots que li va donar la majoria marca el ple d’investidura

El 9 Nou
22/06/2023
Vilanova de Sau

Després de 44 anys i 20 dies de la primera vegada –ho recordava ell mateix–, Jaume Orra va ser investit dissabte com a alcalde de Vilanova de Sau. Enceta el seu tercer període al consistori després d’haver estat al capdavant de l’Ajuntament entre 1979 i 1987 i de 1995 a 2007. “I amb els mateixos nervis i la mateixa il·lusió del primer dia”, va dir.

I el geni, també. Amb públic omplint la sala de plens, es notava una tensió latent entre altres coses perquè, a Vilanova, la majoria absoluta a Orra (Som-hi) li van donar només dos vots: 101 enfront els 99 de la llista que per primera encapçalava Mila Martínez (IPVS). “Has estat 16 anys governant i ara també t’anirà bé picar una mica de ferro fred”, li va etzibar el nou alcalde. “Perquè a l’oposició s’aprèn molt; ho he estat aquí i al Consell Comarcal”, li va recordar.

Orra va respondre la intervenció que abans havia fet Martínez, en què va admetre la legalitat que dos vots puguin donar una majoria absoluta per governar, però també la responsabilitat que a partir d’ara se’ls encomana, des de l’oposició, de vetllar “pel municipi, pel poble que volem i pel que volem construir d’aquí a quatre anys”. Martínez va demanar que els treballadors de l’Ajuntament quedin al marge de les discrepàncies polítiques que puguin existir i va dir que no volia fer “mala sang “del que “s’ha viscut en aquest consistori els últims dos anys”. La cap de l’oposició va demanar diligència al nou equip de govern per no perdre subvencions encarrilades del mandat anterior.

Orra va dir que “no necessito tuteles” i que als tècnics de l’Ajuntament “potser els respectaré més jo del que ho heu fet vosaltres”. Va emplaçar l’oposició a presentar propostes, que “seran escoltades, com també les de tots els veïns” i va anunciar que, a partir d’ara, “tots els plens seran gravats i, si no és gaire costós, es faran arribar a totes les cases del poble”.

El nou alcalde, que té 70 anys, va reivindicar el paper de la gent gran i va avançar que es cuidarà d’aquesta àrea, “de les obres i de les relacions institucionals”. Ja va anunciar com quedarà el cartipàs: Pilar Sancho assumirà Hisenda, Turisme i Pagesia; Júlia Codina, Noves Tecnologies, Sostenibilitat, Medi Ambient, Joventut, Esports i Festes, i Sergi Morilla, Ensenyament i Sanitat.

LA PREGUNTA

Creieu que el Barça de Hansi Flick pot fer una bona temporada amb la plantilla que té en aquests moments?

En aquesta enquesta han votat 249 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't