EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El síndic de Vic, “en temps de descompte” però satisfet de la feina feta en cinc anys

Durant l’any 2022 Joan Sala ha atès 100 casos


12/03/2023
Vic

El síndic de Vic, Joan Sala, va fer balanç de l’activitat realitzada des d’aquest servei de mediació de l’Ajuntament de Vic durant el 2022. La seva compareixença al ple era especial, ja que tal com va apuntar ell mateix “em trobo en temps de descompte”. La seva figura es va crear l’any 2018 a petició del regidor Arnau Martí (Vic En Comú Podem) i com a contrapartida per oferir el suport al govern municipal d’Anna Erra. El mandat de Sala hauria d’haver finalitzat aquest 1 de març, però en converses amb l’alcaldessa Anna Erra “vam acordar mantenir-me en el càrrec fins després de les eleccions”. Sala va expressar la seva voluntat de continuar, un fet que haurà de decidir el pròxim govern de la ciutat.

Pel que fa al 2022, el síndic de Vic ha atès 100 casos: 69 van ser queixes admeses, 11 queixes que es van derivar a altres serveis i només 6 no es van poder atendre. Sala també va fer 14 assessoraments. Pel que fa a la temàtica de les consultes, les principals es van centrar en mobilitat i urbanisme.

Sala va remarcar que en la seva tasca “no només he d’escoltar” sinó que ha d’entendre “allò que em volen dir i també el que no em diuen perquè no s’atreveixen”. El síndic va destacar la mediació en un cas d’impagament d’un lloguer. Quan ja hi havia una data marcada per al desnonament, “els vaig derivar al servei de Reallotgem”, on la Generalitat assumeix el pagament del lloguer durant un temps “mentre fa un treball social amb els llogaters perquè puguin millorar la seva situació”.

Tots els grups van posar en valor la tasca de Sala durant aquests cinc anys, i des de Capgirem se’n va demanar la renovació: “Esperem que aquesta demora no sigui una estratègia per eliminar-lo”, va dir Susanna Vives.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 894 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't