EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Ajuntament de Taradell augmenta l’IBI un 15% per a l’any que ve

Les ordenances del 2024 s’han aprovat per unanimitat

Fem Taradell i Junts van aprovar per unanimitat l’actualització dels impostos i taxes per al 2024, que “va en línia de l’augment de l’IPC dels darrers quatre anys, que és del 15%”, tal com va destacar l’alcaldessa de Taradell, Mercè Cabanas.

En el ple d’ordenances fiscals, Cabanas va explicar que “sempre s’ha dit que Taradell té uns serveis molt bons i de gran nivell, però els impostos són baixos”. Alhora va explicar que “l’any 2019, quan vam entrar, ja teníem la intenció d’ajustar els preus públics i les taxes en el cost efectiu del servei que dona l’Ajuntament i que els impostos fossin més justos per tal que revertissin en totes aquelles càrregues o serveis que per obligació un ajuntament ha de servir. El 2020, amb la pandèmia, aquesta actualització no es va realitzar, ni tampoc els dos anys següents, entre altres perquè hi va haver la crisi de subministraments. Ara creiem que és el moment de fer-ho”.

La regidora d’Hisenda, Núria Arau, va explicar que es va encarregar un estudi de viabilitat a la Diputació de Barcelona on s’assenyalava que calia “aquesta actualització”. En destaca l’augment del 15,56% de l’IBI. Arau va destacar que “és un dels més baixos de la comarca” i que “des del 1987 no s’ha fet cap revisió cadastral”. Arau també va explicar que “arran de la sequera i de l’encariment de subministraments” s’ha d’apujar la taxa de subministrament d’aigua que presta Aigües Osona, mentre que la taxa de gestió de residus o escombraries augmentarà un 10%. Arau va dir que “ara és un 30% deficitària”. També ho és amb un valor de 300.000 euros l’EAS. D’aquesta manera s’apujarà la quota en un 5% per als residents a Taradell i un 10% als no residents al poble.

Tant la regidora d’Hisenda com l’alcaldessa van ressaltar que “en els propers plens s’aprovaran bonificacions”, com per exemple en les llicències d’obres, així com també de bonificacions socials “que han de servir perquè entre tots contribuïm a fer una mica més just el nostre poble”.

Santi Estragués, cap de l’oposició, va defensar el vot a favor de Junts per Taradell explicant que “aquestes ordenances actualitzen la previsió d’ingressos, a ningú li agrada actualitzar preus però és necessari per tirar endavant les arques de l’Ajuntament”.

LA PREGUNTA

Creu que hi haurà pacte entre PSC i ERC per investir Salvador Illa?

En aquesta enquesta han votat 387 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't