EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Teixeixen una entesa d’esquerres mentre Sílvia Orriols reclama el dret a governar Ripoll

ERC, el PSC i la CUP són la fórmula més factible per articular unes Alternatives a Aliança


09/06/2023
Ripoll

Els partits que van perdre les eleccions de Ripoll estan buscant una fórmula per evitar que ho faci Aliança Catalana, el partit de Sílvia Orriols, que va aconseguir majoria simple amb sis regidors. La intenció és formar una aliança d’esquerres després que Orriols no els hagi fet cap proposta i que Junts ja hagi manifestat la seva intenció de quedar-se a l’oposició. Dijous al vespre va haver-hi una reunió al local d’ERC que cap dels partits diu haver convocat, on no hi va haver cap avenç significatiu.

El candidat del PSC, Enric Pérez, afirma que encara està tot obert: “Anem explorant un escenari per evitar una paràlisi i la ingovernabilitat que seria el pitjor que podria passar-li a Ripoll”. Per assolir-ho busquen teixir una majoria prou sòlida i estable per fer front al moment d’intranquil·litat que ara mateix s’ha instal·lat en la política ripollesa. El principal maldecap dels partits que formarien part d’aquest acord és la percepció que tindria sobre els vilatans, i com pot enrarir encara més la situació al municipi, tant ara mateix com d’aquí a quatre anys.

Esquerra, PSC, Alternativa per Ripoll-CUP són ara mateix la fórmula més factible per articular un equip de govern que es quedaria a un regidor de la majoria absoluta. La candidata de Junts, Manoli Vega, va dir des d’un primer moment que no posaria pals a les rodes a un govern “amb cara i ulls” tot i que es mantindrà a l’oposició. Un entrebanc per votar-hi a favor seria la presència de Joaquim Colomer (Independents pel Ripollès), que tot i formar part de l’equip de Junts durant gairebé vuit anys, va ser-ne cessat fa tres mesos acusant-lo d’haver difamat els seus companys a través d’un perfil anònim a les xarxes socials. Junts no l’accepta i de fet no va ser convidat a la reunió de dijous. El mateix Colomer té assumit que serà regidor a l’oposició.

Sílvia Orriols, en canvi, ha reclamat el seu dret a governar en tant que llista més votada, i afirma que “treballarem de valent per aconseguir-ho”. A més ha sentenciat que si hi ha una unió de diversos grups –ella cita ERC, la CUP i el PSC amb el suport de Junts, però no hi inclou Colomer– suposarà un abans i un després en la política ripollesa “perquè hauran traït la voluntat popular”. També ha definit aquest possible pacte com a “anticatalà”.

En cas que hi hagi un quadripartit o tripartit al davant de l’Ajuntament, es repetirà un escenari similar al que ja es va viure a Ripoll durant 2003 i 2011. En les eleccions de 2003 Eudald Casadesús (CiU) va imposar-se després d’haver sigut alcalde dels dos anteriors mandats, però la unió d’ERC, PSC i ICV va donar l’alcaldia a Teresa Jordà. El 2005, amb Jordi Munell al capdavant de CiU, va tornar a haver-hi majoria simple dels convergents, però ERC i PSC van poder formar bipartit després que ICV perdés la seva única regidoria.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 409 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't