EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Turull, des de Vic: “Pedro Sánchez vindrà a Catalunya a demanar el vot, però el que hauria de fer és venir a demanar perdó”

Junts tanca a Osona la campanya en un gran míting nacional on demana “omplir les urnes” per “culminar l’1 d’octubre”


26/05/2023
Vic

Marta Vidal / Nia Escolà

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha tancat l’acte de final de campanya de la formació carregant contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha reivindicat el partit com l’únic capaç “de plantar cara a l’Estat”. “Pedro Sánchez demà vindrà a Catalunya a demanar el vot, però el que hauria de fer és venir a demanar perdó”, ha afirmat. Turull ha assegurat que el cap de l’executiu ha de disculpar-se “per Rodalies, la desinversió, la gestió de la sequera, i per la persecució i repressió”, i l’ha acusat de “mirar cap a un altre costat” quan “Nacions Unides diu que s’estan trinxant drets universals”. Junts ha posat punt final a la campanya pel 28-M en un gran míting a Vic, on han demanat el vot per poder “culminar l’1-O”.

Junts ha tancat la campanya des de Vic, un feu històricament convergent, on han celebrat un acte per acompanyar l’alcaldable de la formació al municipi, Albert Castells, que el pròxim diumenge busca revalidar la majoria absoluta aconseguida per Anna Erra el 2019.

La formació ha reunit a més de 200 persones a l’Edifici del Sucre, situat a la plaça 1 d’octubre de la ciutat. Precisament, el partit ha centrat part dels discursos d’aquest diumenge a reivindicar l’1-O i s’han erigit com el vot “per la independència”. “Hem de guanyar els que volen portar país a la resignació, a la renúncia i a la rendició en tants àmbits”, ha demanat Turull.

En aquesta línia, el líder de la formació ha carregat contra el govern espanyol i ha retret a Pedro Sánchez que tracti els catalans com a “súbdits” i ha defensat que les “raons” de l’1-O “no només es mantenen sinó que s’han incrementat”. “Tot és crònic per part d’un estat espanyol que només vol els catalans per pagar, treballar i callar”, ha criticat. En aquest sentit, Turull ha fet una crida a “omplir de vots de Junts les urnes” perquè és el vot “que més incòmode a l’Estat”. “Els hi hem plantat cara, no hem ajupit el cap ni els hi hem posat una catifa vermella”, ha assegurat.

Borràs acusa Aragonès d’haver “fulminat” la independència

Al seu torn, la presidenta de Junts, Laura Borràs, també ha fet una crida a votar en clau estratègica per la independència i ha carregat contra ERC, a qui ha acusat de “només” parlar de la independència al final de la campanya. “Parlen de futur republicà perquè el seu present és el d’un govern minoritari, incompetent i resignat que ha malbaratat la majoria del 52%”, ha afirmat.

En la mateixa línia, Borràs ha acusat el president del Govern, Pere Aragonès, de “fulminar” la independència. “El dia de la seva investidura vaig sentir que es comprometia a culminar la independència, però vist com ha actuat, sembla que el devia escoltar malament i volia dir: fulminar la independència”, ha ironitzat la líder del partit.

Vic, un feu convergent

Vic és un dels principals objectius per Junts de cara el 28-M. La capital d’Osona és un feu històricament convergent, on l’espai ha governat durant més de 40 anys. El 2019, l’aleshores candidata Anna Erra va fer seva l’alcaldia amb majoria absoluta, una fita que la formació busca revalidar el pròxim diumenge, aquest cop amb Albert Castells al capdavant de la candidatura.

Castells ha tancat l’acte d’aquest dijous amb un discurs en què ha reivindicat l’obra de govern de la formació i ha fet valdre Vic com una ciutat que “bull de dinamisme social, esportiu i cultural” i com un municipi “d’oportunitats per a tothom”. En aquest sentit, l’alcaldable ha defensat que el repte de cara a un pròxim govern ha de ser “mantenir i millorar” el model actual de ciutat.

Al seu torn, l’encara alcaldessa del municipi, Anna Erra, ha remarcat la “importància” de “tenyir” d’alcaldes de Junts tot Catalunya per tal de continuar demanant “més diners”, “més inversions” i “equilibri territorial”. “Ho reivindicarem i lluitarem, nosaltres no ho vendrem per una sèrie de Netflix”, ha afirmat Erra, en al·lusió als acords entre ERC i el PSOE al Congrés dels Diputats.

A l’acte celebrat a l’Edifici del Sucre, també hi ha participat el president del consell nacional del partit, l’exconseller Jordi Rull, la diputada al Congrés Míriam Nogueres, el diputat al Parlament Francesc de Dalmeses, i el portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't