EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Un vigatà assumirà l’alcaldia de Ribera d’Ondara, a la Segarra, per Aliança Catalana

Albert Puig i el grup fins ara vinculat a ERC han acordat una moció de censura contra el PSC

Aliança Catalanavuit regidors arreu de Catalunya: sis a Ripoll, amb l’alcaldessa, Sílvia Orriols, al capdavant; un a Manlleu, i un altre a Ribera d’Ondara. Aquest darrer poble de la comarca de la Segarra, on viuen 456 persones, ha estat d’actualitat les últimes setmanes perquè els tres regidors del grup fins ara vinculat a ERC hi preparen, amb el suport de l’únic representant d’Aliança Catalana, una moció de censura que desbancarà de l’alcaldia els tres electes del PSC.

La trama transcorre aparentment lluny de l’àrea d’influència d’EL 9 NOU, però en realitat no tant. I és que Albert Puig, el regidor d’Aliança Catalana, viu entre Ribera d’Ondara i Vic. Un protagonista que a més a més guanyarà pes els pròxims dies, ja que segons avancen mitjans com La Vanguardia, la futura alcaldessa té previst delegar-li temporalment les competències, en principi fins a l’1 de setembre.

Consultada per EL 9 NOU, la junta d’Aliança Catalana declina que Puig faci declaracions més enllà del que ha publicat a les seves xarxes socials, com una piulada a X de principis de la setmana passada on escrivia que “el que estem fent a Ribera d’Ondara ha de ser l’exemple a seguir a tot Catalunya. Amb la fal·làcia d’esquerres o de dretes, sempre guanya Espanya. Prioritzem els municipis i Catalunya, si és que mai la volem alliberar. Per continuar sent una colònia, seguim com fins ara”.

Els tres regidors que es van presentar sota el paraigua d’ERC i Aliança Catalana justifiquen la moció de censura perquè l’Ajuntament “no va com toca”, amb queixes sobre el funcionament del dia a dia, falta de transparència i “mala gestió”.

El cas ha esclatat –i transcendit l’àmbit local– per l’acord entre Aliança Catalana i els electes amb sigles republicanes, ja que ERC no avala el pacte amb una formació que qualifiquen de “xenòfoba”. Això va motivar que s’iniciessin els tràmits per expulsar del partit la futura alcaldessa, però Elisabet Jové va presentar abans la seva renúncia a la militància.

Primer Ribera d’Ondara-CP, el grup associat al PSC, va aconseguir 148 vots i tres regidors als comicis del 28 de maig, els mateixos que Acord per Ribera d’Ondara-ERC-AM, que va obtenir el suport de 119 electors. La papereta d’Aliança Catalana, amb Puig de número 1, la van triar 48 persones. Els socialistes es van quedar a tan sols 11 vots dels quatre regidors, la qual cosa els hauria donat la majoria absoluta.

LA PREGUNTA

Té previst anar de vacances aquest estiu?

En aquesta enquesta han votat 360 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't