EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

L’Institut de Vic acull una trobada de centres de formació professional de tot Europa

Hi van assistir 170 persones de les institucions que formen la xarxa Netinvet

Amb 2.100 estudiants i 225 professors l’Institut de Vic és el segon més gran de Catalunya, per darrere l’Escola del Treball de Barcelona, i una referència en la Formació Professional.

Des de fa més d’una dècada forma part del Netinvet, una xarxa europea de centres de les seves característiques que promouen la mobilitat de l’alumnat i professorat dels cicles de Comerç Internacional, Transport i Logística i Manteniment de Vehicles Industrials i ara n’ostenta la presidència.

Això li ha permès acollir la tretzena edició de la trobada anual dels més de 100 centres, organitzacions professionals i empreses associades que en formen part, que es va fer al llarg de la setmana passada al centre vigatà.

En les 12 edicions anteriors el congrés s’havia fet sempre a capitals com París, Berlín, Madrid, Lisboa i Hèlsinki o grans ciutats com Venècia, Rotterdam, Dublín o Barcelona, i “haver-lo pogut fer aquest any a Vic és una oportunitat única per a la ciutat i la comarca”, segons el director de l’Institut de Vic i president del Netinvet, Cristòfol Estrella.

Ell va ser un dels fundadors de la iniciativa i ha estat als altres fòrums internacionals. “Estem molt contents de com ha anat aquí i la sensació que tenim és fantàstica. La gent està molt contenta i han quedat molt impressionats de la ciutat de Vic. Es pensaven que Catalunya acaba a Barcelona i han descobert una joia”, afirma.

Els assistents van ser uns 170 d’una desena de països europeus i van participar a diferents sessions sobre comerç nacional i mobilitat híbrida, que és la que combina la presencialitat amb les classes en línia. Prèviament van fer una visita a set instituts de tot Catalunya que formen part de la xarxa i al llarg del fòrum també es van explicar diferents projectes d’èxit d’alguns dels centres per tal que a partir d’ara puguin ser aplicats a altres instituts.

Això és el que va fer divendres Solene Rosiau, de l’AFT Transport & Logistique de París, una associació que promou i desenvolupa llocs de treball en el sector del transport. “He fet una sessió sobre digitalització i gamificació de formacions.

Els professors estaven molt interessats a poder afegir més jocs a les seves classes i ara tenim moltes ganes de veure els resultats i com ho implementaran als seus centres”, explicava.

Tot i que el seu centre fa anys que participa al Netinvet, per a ella era la primera vegada i destacava que “és molt interessant trobar-se amb professors i conèixer gent nova de tot Europa amb qui intercanviar experiències i saber què fan als seus instituts”.

A banda de compartir formacions i projectes un cop a l’any, com han fet aquests dies a Vic, els centres generen al llarg del curs més de 600 mobilitzacions entre ells, ja que consideren que “les estades a l’estranger són un valor afegit en la construcció del recorregut professional i de la personalitat d’un alumne”.

LA PREGUNTA

És bona idea que el Govern central creï una empresa pública per construir habitatge?

En aquesta enquesta han votat 120 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't