Aigua Acció és un projecte educatiu que vol abordar la problemàtica de la sequera i la contaminació. Tot plegat, des d’una visió científica i multidisciplinària. Ara per ara, s’han organitzat 4 proves pilot amb alumnes de diverses escoles d’Osona, una d’elles, l’Escola Vic Centre.
Els jocs com a eina educativa. Aquesta és la premisa sota la que s’ha creat el projecte ‘Aiguacció’, impulsat pel Grup de Recerca en Construcció de Coneixement, el Grup d’Ecologia Aquàtica i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic, en col·laboració amb el Museu del Ter.
Així, amb un escape room, d’uns 90 minuts, els participants realitzen diverses tasques científiques per reflexionar sobre l’ús de l’aigua i la contaminació.
L’activitat va dirigida a nens i nenes entre 8 i 14 anys i busca, no només sensibilitzar sobre una problemàtica ambiental crítica, sinó també fomentar la curiositat científica i el pensament crític. Per això, l’alumnat treballa en equips, analitzant diferents aspectes relacionats amb la qualitat i la disponibilitat d’aigua a la vora del Riu Ter.
Després, al laboratori i a partir d’experiments, observen com els nivells d’aigua influeixen en la concentració de contaminants i en l’ecosistema aquàtic.
La recerca compta amb un pressupost de 26 MIL euros. Amb tot, El projecte “Aiguacció” preveu que, a partir del curs vinent, el Museu del Ter integri la tasca al seu catàleg d’activitats educatives habituals.
{{ comment.text }}