EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Som Voltregà, disposats a fer una consulta popular sobre unir Sant Hipòlit i les Masies

Així ho van explicar divendres Hipòlit Serra i Montse Mas, els candidats que la formació presenta a les eleccions del 26 de maig

El grup Som Voltregà, vinculat a ERC, està disposat a organitzar una consulta popular perquè els veïns de Sant Hipòlit i les Masies decideixin si es volen unir en un sol municipi. Així ho van explicar divendres Hipòlit Serra i Montse Mas, els candidats que la formació presenta a les eleccions del 26 de maig.

Serra optarà a la reelecció com a alcalde de Sant Hipòlit. Va assumir el càrrec el novembre de 2017, després que PDeCAT i Som Voltregà aprovessin una moció de censura contra el socialista Xavier Vilamala, que havia governat ininterrompudament des de 2007. Mas parteix de l’oposició: Sergi Vilamala va revalidar el 2015 la majoria absoluta a l’Ajuntament de les Masies, on el PSC governa amb 6 regidors. El PDeCAT n’hi té 3 i Som Voltregà, 2.

La proposta de votar per tornar a ser un sol municipi –Serra va recordar que “fa més de 200 anys que el Voltreganès es va separar en dos per caprici dels terratinents de l’època”– va ser una de les més destacades d’una presentació que els candidats van començar recordant els cinc eixos de Som Voltregà: ser d’esquerres, ecologistes, participatius, sobiranistes i feministes. Amb una explicació detallada de cada punt, Serra va dir, per exemple, que “volem que la gent participi de totes les decisions que es prenen a l’Ajuntament. Per això promovem els quaderns que heu començat a rebre a casa”. Mas hi afegia que “venim a governar per tothom. Volem municipis inclusius”. A l’hora de pensar en el Voltreganès d’aquí a quatre anys, si guanyen les eleccions el voldrien “deixar millor del que l’hem trobat: progressar en polítiques socials i mediambientals, en participació, ajudar a construir el projecte de país…”.

En un vessant més personal, Mas va explicar diverses anècdotes durant la presentació, com que va decidir entrar en política per “plantar cara a una injustícia”: “M’havien temptat diverses vegades, però sempre deia que no. Vaig canviar d’idea un Nadal, quan vam presentar una instància a l’Ajuntament demanant el que necessitàvem per muntar un casal durant les vacances. La resposta va ser que no engegarien la calefacció per quatre nens. Em va semblar tan injust que vaig decidir que havia de fer alguna cosa”. El 2015 no encapçalava la llista de Som Voltregà a les Masies, però Serafí Coromines va dimitir a mig candidat i ja fa mesos que es perfilava com a candidata. “Em sentia còmode de número 2, però la família em va donar suport i, veient que a l’oposició faig tanta nosa, crec que ho he de provar”, confessava.

A la presentació de Serra i Mas com a candidats pel 26-M hi van assistir també la delegada de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i la senadora d’ERC Mirella Cortès, exalcaldessa de Sallent. Camps, que va obrir l’acte, va ressaltar tres característiques que han de tenir els caps de llista: ser representatius i competents i tenir mirada social. “Vosaltres ho compliu tot”, els va dir. Cortès, per la seva banda, va assegurar que el màster en política s’aconsegueix als ajuntaments, “trepitjant carrer”, i va subratllar la importància dels municipis en la construcció de la República catalana.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 97 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't