El nombre de visitants al recinte firal del sucre pel Mercat del Ram ha crescut un 20 per cent en aquesta edició, hi ha contribuït la bonança meteorològica. Des de l’organització també destaquen positivament els canvis introduits a la mostra multisectorial per excel·lència de la comarca d’Osona.
Un taller per fer mantega era una de les activitats que més atreien els més petits, aquest diumenge, a la casa de pagès, l’aposta del Mercat del ram per introduir els nens i nenes al sector primari i explicar-los d’on provenen els aliments. La iniciativa, nascuda l’any passat, ha crescut aquest any. Tan dissabte com diumenge, l’afluència de visitants a les zones de pagament – el recinte firal i l’aparcament del Sucre on s’hi feien els concursos de vaques- era elevada. Per això, diumenge a la tarda, regnava l’optimisme entre els organitzadors.
Jordi Canals, de La Molsosa, va ser el guanyador del concurs de canals porcines. El nou premi Especial Osona, a la granja més sostenible, se’l va endur la Cavalleria de Manlleu. En l’apartat ramader, una vaca del Campgran, de Sant Martí Sescorts, guanyava el concurs de braves i vedelles frisones, mentre que les granges de la Vall d’Aran, el Berguedà, el Pallars Jussà i el Ripolles van dominar el concurs de raça bruna. Un dels espais nous d’aquesta edició, era l’Experience Market, que ha omplert de parades i activitats, durant dissabte i diumenge, la plaça dels Màrtirs.
{{ comment.text }}